Over charcuterie |

Luistertip: smaakmakers podcast

Meneer zit nog wel eens op de fiets of in de wateetonsbus en dan luistert hij podcasts. Meestal met oortjes want vriendin Wateetons vindt zijn keuze voor een eclectische mix van wetenschap, humor, skepticisme (great website) en veel documentaires maar raar en dochter Wateetons (14) steekt bij het openen van de podcastapp subtiel een vinger achterin haar keel, zet zuchtend haar eigen koptelefoon op en gaat uit het raam kijken. Oh, en eten natuurlijk: foodlabels revealed, gastropod en recentelijk toegevoegd aan zijn lijstje: smaakmakers van radiomaker Zegert van der Linde.

Je moet van je hobby nooit je beroep maken, daarom maakte ik van mijn beroep mijn hobby. De combinatie van radio met een andere grote liefde, de keuken, leidde tot Smaakmakers, een podcast over eten.
Minimaal één keer per maand praat ik met iemand uit de wereld van eten en drinken. Dit varieert van bloggers tot producenten, van koks tot bakkers.

In eerdere afleveringen sprak Zegert onder ander met Joke Boon, Bas Robben, Edwin Klaassen en Isabel Boerdam. Afgelopen week was hij te gast bij uw aller Meneer om te praten over Over Charcuterie, op zijn kop te krijgen over zijn aankoopbeleid, en samen in een paar krat met onduidelijk borrelende fermenterende prutjes te duiken.


3 reacties op “Luistertip: smaakmakers podcast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Misschien vind je dit ook leuk

nduja van de xenos

Haast je: ‘nduja is nu te koop bij de Xenos

‘Nduja. We hebben er hier ter plaatse vaker over verhaald. Het is de gedroogde smeerworst uit de krochten van de hel. Een foodhype zelfs. Hij komt uit Calabrië, Italië en is hier en daar te koop bij gespecialiseerde (online) delicatessewinkels. En sinds kort dus ook bij…. de Xenos.


nitriet giftig

De dosis maakt het vergif – hoe giftig is wiet en nitriet?

“Ja maar, is nitriet niet giftig?” Jazeker. Dat is het. Net zoals cafeïne giftig is, of alcohol, stevia of zout. Of zelfs water. Check deze lijst van 55 ‘giftige’ stoffen.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

24 sep
Wateetons Wilde weekend in Zweden – september 2021 Meerdere dagen | € 99

29 sep
GRATIS live online workshop ‘grillworst maken’ 20:30 tot 22:00 uur

13 okt
CULICOLLAB: MENEER WATEETONS X NILS KOSTER – LIVE ONLINE WORKSHOP GOUDSE KAAS MAKEN 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend