Over Rot 2.0 nu in de winkels

Over Rot 2.0 nu in de winkels


Het iconische handboek voor fermenteren uit 2016, genomineerd als beste kookboek van Nederland en de wereld, was aan een zoveelste druk toe en de uitgever leek het wel een goed idee om deze winnaar van geen van voorgenoemde prijzen te updaten. “Je hebt toch niks te doen” schreef ze er geloof ik bij.

En dat deed meneer. ‘s Nachts. Nu ligt Over Rot 2.0 in de winkels.

WAT IS ER NIEUW IN OVER ROT 2.0

  • Met meer dan 400 pagina’s is Over Rot 2.0 ruim 70 bladzijden (25%!) dikker dan het origineel.
  • Tientallen extra recepten, feitjes en weetjes.
  • Sinds het verschijnen van het origineel zijn er maar liefst 2400 nieuwe artikelen gepubliceerd over de relatie tussen fermenteren en gezondheid. Prof. Dr. Ir. Rijkers herzag daarom het stuk over de gezondheidseffecten van fermenteren.
  • Veel aandacht voor culinaire creativiteit, tientallen of misschien wel honderden – meneer is gestopt met tellen- extra tips en variaties bij de recepten en elk hoofdstuk wordt nu besloten door een inspiratiestuk gericht op chefs en creatieve koks. Wat kun je allemaal met deze technieken?
  • Veel extra informatie over koji, de schimmel die alles kan.
  • Veel extra aandacht voor gefermenteerde frisdranken.
  • Een volledig nieuw katern met een overzicht van fermentaties uit de hele wereld.
  • 2,29% meer flauwe grappen.

MOET IK OVER ROT 2.0 KOPEN ALS IK HET ORIGINEEL AL HEB?

Je moet niks. Over Rot 1.0 is onverminderd een ijzersterk boek en 75% is hetzelfde gebleven. Wil je gewoon een keertje yoghurt, zuurkool of miso maken en heb je Over Rot 1.0 al in de kast staan dan zou ik mijn geld in mijn zak houden. Ben je een fermentatie-freak, serieuze (hobby)chef, definitief gegrepen door voedselveranderende microben, een aartscreatieveling, op zoek naar cutting edge fermentatie info of opereer je graag aan de culinaire frontlinies dan zou ik toch eens kijken of Over Rot 2.0 niet wat voor je is.

KAN IK ALS EIGENAAR VAN OVER ROT DE NIEUWE INFORMATIE NIET ERGENS DOWNLOADEN

Goede suggestie, maar aangezien het niet gewoon 70 toegevoegde bladzijden met nieuwe tekst zijn is dat niet mogelijk. De toevoegingen lopen door alle hoofdstukken en recepten heen.

KOOP OVER ROT 2.0

Direct bij de auteur, meneer Wateetons. Gesigneerd indien gewenst. Of in elke (digitale of fysieke) boekwinkel.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie