VERSLAAFD en non-basic goede voornemens

VERSLAAFD en non-basic goede voornemens


Hoogtepuntje van het afgelopen jaar? Die keer dat meneer Wateetons een hele dag de deur uit was en zijn telefoon per ongeluk thuis had laten liggen. Na een initiële paniekaanval kwam de rust van de boeddha over hem. Hij  zag.. mensen, gebouwen, wolken. Hij voelde wind. Ik ademde. Ik had een lijf. Aandacht.

Thuisgekomen besloot hij: dat NOOIT MEER. Dat begrijp je. En opende Reddit.

Per gisteren (1 januari is ‘basic’ volgens dochter Wateetons) daarom een stukje voornemengebeuren naar mezelf toe: niet meer elke 30 seconden die telefoon pakken. Niet die permanente onrust, die permanente zoektocht naar korte like-kicks. Niet meer gedachteloos scrollen.

Maar hoedan? Zelfcontrole? Schmelfcontrole. Een tweede ‘dumpphone’ met alleen whatsapp? Meneer verdwaalt al als hij naar de Lidl loopt en die miljard ideeën per minuut moet hij toch in Trello kwijt. In de sportschool deed meneer het al langer: gewoon blokkeren. Hij verzette nog nooit zo veel olifanten in 45 minuten. Dus op werkdagen tussen 8:00 en 12:00, 13:00 en 17:00 en 18:00 en 22:00 kunnen deze apps op meneers telefoon gewoon niet gestart worden. Jammer, Deliveroo.

Eens kijken of hij weer licht en lucht en buik en benen kan voelen. Typte hij om 6:31 op zijn telefoon. Nog 1:29! Yes!

Wat zijn jullie goede voornemens voor 29 december?

Geef een reactie