boodschappen |

Tokovondst van de week: mango sticky rice

Nu er een Amazing Oriental op fietsafstand van casa Wateetons 2 is gevestigd is meneer Wateetons’ leven af. Compleet. Niks meer aan doen. Strik erom.

Hij maakt zeker drie keer per week een rondje langs de schappen, waar hij zich kwijlend vergaapt aan het aanbod en zich handenwrijvend bedenkt wat hij ‘daar allemaal mee zou kunnen maken’. Meestal stapt hij dan tien minuten later totaal overprikkeld weer naar buiten met slechts een komkommer en een klein blikje kokosmelk. De Groothandel Paradox. Te veel keus, is geen keus.

Thuis tot rust gekomen heeft hij dan altijd spijt. Vanaf nu schaft hij daarom gewoon elke keer dat hij bij de Amazing Oriental is – met trillende vingertjes- iets aan dat hij nog niet kent, of dat zijn interesse prikkelt (geen komkommer) en neemt het mee naar huis om uit te proberen. Hij zal er hier verslag van doen.

Een van de dingen die Meneer vaak zegt als hij in de Amazing Oriental rondloopt is ‘ik wil weer naar Thailand‘. Hij zegt ook andere dingen zoals ‘waar liggen de komkommers’ maar ook ‘ik wil weer naar Thailand’. Het zijn de geuren, het schelle TL licht. En het onbekende aanbod natuurlijk. Afgelopen week trof hij er een pakje mango sticky rice aan. Als er iets herinneringen aan Thailand oproept dan is het mango sticky rice. Hij besloot het mee te nemen.

Thuis zette hij de verwarming op 38 graden en bekeek zijn aanwinst. Op de verpakking stond het: glutinous rice, kokosmelk en mango als ingrediënten. Een beetje opwarmen in warm water was alles wat je ermee hoefde te doen voor een authentieke Thaise beleving. Meneer volgde de instructies. Wie zegt dat koken moeilijk is? Het resultaat was zacht, papperig (dare I say sticky?) en smakeloos. Diep van binnen trof hij een bruin blokje aan. Was het mango? Was het bedorven rijst? Was het een afgerukte duim? Altijd lastig.

Een voordeel van deze ervaring: hij hoefde even niet zo nodig naar Thailand. Hij had zin in aardappelen met vette jus met puntjes. En komkommer.


3 reacties op “Tokovondst van de week: mango sticky rice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

21 sep
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 199

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp