boodschappen |

Tokovondst van de week: mango sticky rice

Nu er een Amazing Oriental op fietsafstand van casa Wateetons 2 is gevestigd is meneer Wateetons’ leven af. Compleet. Niks meer aan doen. Strik erom.

Hij maakt zeker drie keer per week een rondje langs de schappen, waar hij zich kwijlend vergaapt aan het aanbod en zich handenwrijvend bedenkt wat hij ‘daar allemaal mee zou kunnen maken’. Meestal stapt hij dan tien minuten later totaal overprikkeld weer naar buiten met slechts een komkommer en een klein blikje kokosmelk. De Groothandel Paradox. Te veel keus, is geen keus.

Thuis tot rust gekomen heeft hij dan altijd spijt. Vanaf nu schaft hij daarom gewoon elke keer dat hij bij de Amazing Oriental is – met trillende vingertjes- iets aan dat hij nog niet kent, of dat zijn interesse prikkelt (geen komkommer) en neemt het mee naar huis om uit te proberen. Hij zal er hier verslag van doen.

Een van de dingen die Meneer vaak zegt als hij in de Amazing Oriental rondloopt is ‘ik wil weer naar Thailand‘. Hij zegt ook andere dingen zoals ‘waar liggen de komkommers’ maar ook ‘ik wil weer naar Thailand’. Het zijn de geuren, het schelle TL licht. En het onbekende aanbod natuurlijk. Afgelopen week trof hij er een pakje mango sticky rice aan. Als er iets herinneringen aan Thailand oproept dan is het mango sticky rice. Hij besloot het mee te nemen.

Thuis zette hij de verwarming op 38 graden en bekeek zijn aanwinst. Op de verpakking stond het: glutinous rice, kokosmelk en mango als ingrediënten. Een beetje opwarmen in warm water was alles wat je ermee hoefde te doen voor een authentieke Thaise beleving. Meneer volgde de instructies. Wie zegt dat koken moeilijk is? Het resultaat was zacht, papperig (dare I say sticky?) en smakeloos. Diep van binnen trof hij een bruin blokje aan. Was het mango? Was het bedorven rijst? Was het een afgerukte duim? Altijd lastig.

Een voordeel van deze ervaring: hij hoefde even niet zo nodig naar Thailand. Hij had zin in aardappelen met vette jus met puntjes. En komkommer.


3 reacties op “Tokovondst van de week: mango sticky rice

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.


Meneer wateetons proeft: WildWestland vegan kaas review

Meneer Wateetons, fan van de Vegetarische Slager, proeft in deze review de eerste vegan kaasjes van WildWestland, van dezelfde makers.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
14 jan
Wateetons Wilde Winter weekend in Zweden – januari 2022 Meerdere dagen

02 feb
Live online workshop Tempeh maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

14 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

16 feb
Live online workshop ‘kroketten en bitterballen maken’ – meekookeditie 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

23 feb
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop roodflora kaas maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

09 mrt
Live online workshop miso maken 20:30 tot 22:00 uur

16 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop as gerijpte geitenkaas maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend