uit eten |

Tagines en de loden kaaklijn

Meneer reist nu een kleine twee weken door Marokko. Culinair wordt een aantal thema’s zichtbaar, zoals daar zijn ‘brood’, ‘geroosterd vlees’ , ‘streetfood’ en ‘tagine’. Stoofgerechten of een gebakken eitje bij het ontbijt, ze worden geserveerd in een tagine. Langs de kant van elke N-weg vind je kraampjes met een paar onderstellen met gloeiende kooltjes en daarboven verschillende tagines. Kip, rund, lam, vegetarisch en soms vis. Een hopeloos onpraktisch en ineffectieve manier van bereiden, want schaalbaar is het niet. Er staat om een hoekje niet een elektrische mega-tagine met een inhoud van 200 liter waar ze alles in klaar maken om het vervolgens uit te serveren in eenpersoonstagines. Nee, één tagine, één gerecht, één persoon. En één prijs: een dihram of 30, 3 euro. Zo word je niet rijk natuurlijk, als tagine boer. Stuur eens een paar efficiency managers deze kant op,

Ooit bezat meneer ook een tagine. Gekregen. Van een tante, uit Marokko. For real, yo. Het is lang geleden. Meneer noemde zich nog geen meneer. Wikipedia bestond ook nog niet: “Voordat een ongeglazuurde tajine voor de eerste keer gebruikt wordt, dient de schaal bij voorkeur 24 uur gevuld te worden met water. Hiermee kan worden voorkomen dat deze bij het eerste gebruik barst.

Maar ‘ah shit’ bestond al wel.

Over ah shit gesproken, wiki weet meer: ‘bij de traditionele tagines moet er opgepast worden voor loodvergiftiging, aangezien de glazuur van de tagine te hoge concentraties lood kan bevatten.’ schrijft Wikipedia. ‘Loodvergiftiging kan onder andere onherstelbare schade toebrengen aan het zenuwstelsel, de bloedsomloop aantasten en ontwikkelingsstoornissen bij kinderen teweegbrengen.’

En een loden kaaklijn, daar koop je niks voor natuurlijk. Morgen maar weer couscous. Of een broodje prak langs de kant van de weg.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.


Marokko! Wat moeten we absoluut eten?

Daar gaan ze weer, uw vanlife helden! Geen plan, maar ook geen bus wegens te ver, geen overnachtingen geboekt behalve de eerste en wel veel honger. Wat moeten meneer en vriendin Wateetons absoluut proeven in (zuidelijk) Marokko?

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp