boodschappen |

Meneer proeft: Montgomery's plantaardig ijs

Het was even zoeken, maar in de week zonder vlees proeft meneer vandaag een ijsje zonder vlees. Eerder probeerde hij al een paar vegan ‘roomijsjes’. In de meeste gevallen vielen ze in de kwaliteitscategorieën ‘best aardig’ tot ‘mwoah’. Dat hing mogelijk samen met het feit dat ze én plantaardig én low calorie waren. Dan blijft er wel erg weinig kans op lekkers over.

Een poosje geleden kreeg meneer twee potjes van Nederlandse ijsmakers van Montgomery’s. Gevestigd in de Haarlemse Foodunion maken ze twee soorten ijs op basis van ‘cashewmelk’ in plaats van de meest gebruikte melkalternatieven als kokos en soja die allebei een nogal prominente smaak hebben. Cashewmelk wordt ook het meest gebruikt in vegan ‘kazen’, en geeft daar heel behoorlijke resultaten.

Duurzaam?

Overigens, vegan icecream. Klinkt goed natuurlijk. Hint naar duurzaam enzo. Maar cashewnoten komen van de andere kant van de wereld, verbruiken in de productie veel water en worden daar niet zelden onder matige arbeidsomstandigheden geproduceerd. Ik zou wel benieuwd zijn naar een berekening van hoeveel duurzamer een potje ijs gemaakt met cashewmelk daadwerkelijk is ten opzichte van een van koemelk. Wat goed voelt is dat niet per se.

Maar hoe smaakt het?

Nou. Fantastisch dus.

Meneer kan niet anders concluderen dat dit het allerbeste plantaardige ijs is dat hij ooit at. Het mondgevoel is top, lekker volvet, de smaak staat stijf van de pure chocolade, de schepbaarheid is uitstekend en de noten in de chunky variant zijn wanstaltig groot. Werkelijk Heel Erg Lekker ijs. Er zijn twee smaken, chocolade en chunky chocolade die niet lijken te verschillen buiten de aanwezigheid van noten in die laatste.

Waar is het te koop?

Vooralsnog ligt het alleen bij de Kweker groothandel en je zult het dus op de kaart van diverse horecagelegenheden treffen. Er is nog geen pop-up of eigen ijssalon en in de supermarkten ligt het ook nog niet. Regel dus snel zo’n groothandelpasje en hou de -nu nog erg lege- site en facebookpagina in de gaten. Ga wel alvast sparen, goedkoop is het ijs namelijk niet. Cashewnoten zijn duur (zaam?).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 jul
Besloten – Wateetons Werkplaats – workshop quiz zomer 2024 20:30 tot 21:30 uur

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp