Coronacooking: tomaten uit blik (en wodka)

Coronacooking: tomaten uit blik (en wodka)


Tomaten in blik zijn het werkpaard van de voorraadkast. Meneer heeft ze altijd in huis, omdat hij elke keer als hij door de supermarkt loopt denk: “heb ik wel tomaten in blik thuis? Dat zijn immers de werkpaarden van de voorraadkast”.

Foto: Daniel Gritzer

Dat heeft hij.

Een blikje plus een handvol andere ingrediënten is alles dat tussen jou en een succesvolle maaltijd staat. Ontegenzeggelijk lekkerder dan vers vormen ze in briesende, snuivende galop de weg naar sauzen, curry’s, stoofschotels en soepen en salsa’s. En het kost nog eens niks ook. Het kan nog mooier, in de supermarkt in Italië afgelopen zomer trof meneer zeker vijftien soorten. Hij droomt er nog wel eens van.

Het onvolprezen Serious Eats heeft haar ‘tomaten in blik’ recepten op een rijtje gezet. Van huevos rancheros, tot bruscetta, tot New York Pizza sauce. En meneer eet vanavond voorafgaande aan zijn workshop kimchi maken gewoon weer pasta met wodka. Hij is toch een beetje het werkpaard van de webinar.

Geef een reactie