Katten vs doerian

Katten vs doerian


Meneer Wateetons is, toegegeven, niet ‘s werelds grootste doerianfan. In Thailand probeerde hij de vrucht twee keer, waaronder één keer in de vorm van een ijsje. “Je stinkt naar uiensoep” was zijn lot. Uit dit filmpje blijkt dat je er de meeste katten ook geen plezier mee doet.

 1. 1
  Henk Burgler

  Ach, is wel te eten hoor maar zo’n fan als de meeste Thai ben ik ook niet. Dan liever jackfruit. De punten van de schil zijn ook wat minder scherp en je kan ze gewoon in de auto vervoeren

 2. 2
  Remi Klaui

  Meneer Wateetons…
  Durian moet je leren eten, leren waarderen.
  Op jonge leeftijd, (ik ben inmiddels 62 jaren jong) heb ik via een vriendin van mijn moeder, een Indonesische kennis gemaakt met de durian.
  Een prachtig vrucht met een heel intense smaak en geur. Ik was direct verkocht aan dat stekel ding maar het was telkens uit de vriezer.
  Toen wij een paar jaar geleden op Java aan het rondtrekken waren heb ik verse durian gegeten, man, man, man. De romige zachtheid, de smaak, heerlijk.
  Ik zat hem op de stoep voor het hotel te eten, te verslinden, op te peuzelen.
  In de lift zag je mensen kijken en ruiken, zo van…
  Een paar jaar geleden in Vietnam lopen we een straat in en ik ruik… Durian. 0,0001 seconde en die heerlijke geur. Natuurlijk enkele minuten later… durian.
  De beste Durian blijkt uit Thailand te komen maar ja Corona en toen was het voorlopig even voorbij.
  Helaas hier in Holland alleen diepvries.

Geef een reactie