van alles |

Maar, wat is het?

Gisteren per ongeluk al even gepost, maar vandaag voor het echie. Waar kijken we naar lieve mensen?

Update: maar wat was het?

Bloedworst, bloedworst, bloedworst en haggis. Dat waren zo’n beetje de pogingen. Was het maar zo’n feest.

“Kijk, die ben ik al bij diverse influencers tegengekomen.” Vriendin Wateetons, met duidelijk een ander Instagram volgprofiel, wees erop bij de Albert Heijn XL. Als influencer uit de derde reserve categorie kon Meneer Wateetons ze natuurlijk niet laten liggen. Tevens: worst.

Althans. De drie Spaanse worstjes die hij aanschafte hadden een worstvorm, een worstnaam (‘fuet’) en worstsmaakmakers (paprika, peper en citroen-tijm) maar een inhoud van.. vijgen.

Fruit worst.

Meneer is geen scherpslijper. Principes kent hij niet. Verontwaardigheid is hem vreemd. Sommigen zouden zeggen “hij is dood van binnen”. Kortom, hij kocht de worstjes en serveerde ze aan zichzelf en een handjevol gasten. De reacties waren gemengd. De combinatie van het zoete van de vijg met de hartige smaakmakers was even wennen, maar daarna niet verkeerd. Met name die met peper viel in de smaak. De citroen-tijm riep de meeste reacties op: “speculaaskruiden”, “iets noord-Afrikaans”. De paprikaworst bleek het minst geliefd. Alle drie zijn ze best hoog op smaak. Naar worst smaken ze natuurlijk niet.

Op een bordje, en door de oogharen of matige lens van een 2 jaar oude telefoon, zien de plakjes er wel een beetje uit als worst. De toevoeging van stukjes amandel geeft de verschillende varianten een leuke worstiaanse tekening.

Uiteindelijk bleken de fruitworstjes het lekkerst als je ze combineert met iets anders, een stukje kaas, een plakje ham of.. worst.


0 reacties op “Maar, wat is het?
  1. Maar waar ik nu benieuwd naar ben, is het te hachelen? Hoe was je stoelgang? Had je nog wel stoelgang? En de flatulentie waar ik over gelezen heb, klopt dat? En welke (DIY) recept heb je gebruikt en heb je daarin nog gevarieerd? Hoe is het bevallen en wat zijn je ondervindingen? Of lees ik er nu helemaal overheen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend