Nrc Next kookt deze hele week uit Over Inpakken


Nrc Next kookt deze hele week uit Over Inpakken.

Oude technieken in moderne tijden waar je struikelt over de airfryers, sous-videkokers en noem alle hippe apparaten maar op waar de verwende consument aan hecht. Nog los van de niet weg te denken koelkast, oven en het gasfornuis die tot de basale standaard behoren.

Maar wie begrijpt wat het effect is van hitte, vuur, rook of een bepaalde inpakmethode op een ingrediënt, snapt ook het kookproces en dat is de essentie van goed koken.

Er is echter nog een reden waarom ik dit boek heb gekozen: nu de besmettingen toenemen, omdat de moderne mens te onnozel is gepaste afstand te houden van anderen, ben ik een beetje bang dat we straks weer overspoeld worden door foto’s van zelfgebakken zuurdesem- en bananenbrood. Ik kan dat geen tweede keer verdragen. Beter trekt u zich terug met dit boek, sluit u zich af van de wereld, en herontdekt u het plezier van experimenteren en ouderwets koken. Geen kookboek voor na het werk dit, maar ik heb toch wat recepten gevonden die minder tijdrovend zijn.

Lees het hele stuk…

En, welke recepten zal ze wel/niet kiezen denk je?

  1. 1
    Jaap Reijnierse

    Is Joël Broekaert langs geweest of is Jan Willem bij je geweest (van de Volkskrant). Hij ging ook mee met een wild weekend in Zweden.

Geef een reactie