Kroketten, roken, bloedworst en fermenteren: de online wateetons workshops beginnen weer

Kroketten, roken, bloedworst en fermenteren: de online wateetons workshops beginnen weer


De lockdown was net een dag actief. Op straat was het stil. Met een laptop op een Albert Heijn krat en een steeds loslatende mobiele telefoon met ducttape tegen de onderkant van zijn keukenkastje geplakt deed een Meneer Wateetons een poging een online workshop te geven. Een online kookworkshop. Dat kan toch nooit werken? Waar is de gezelligheid? Waar is het ruiken? Het proeven? Waar is het persoonlijk contact? En steek je er wel iets van op?

Meneer Wateetons gokte op een intiem clubje van 25 deelnemers. Het werden er een stuk of 300. Althans, met een Zoom abonnement dat tot 100 ging gaf de workshop naast één pot zure groente ook 200 dito gezichten. Na kimchi volgde meer kimchi, en meer capaciteit. Na kimchi worst, miso, yoghurt, en onverwachte publiekslievelingen als frikandel, grillworst en kaassoufflés maken. Zoom werd vervangen door Easywebinar, opgevolgd door Webinarninja. De laptop werd een webcam, de webcam een DSLR, de ductape ging terug in het nachtkastje. De eerst trolls dienden zich aan, vriendin Wateetons promoveerde tot moderator Wateetons en de workshop natto trok 1 bezoeker.

 • San Francisco desem besteld bij Starterculturen en ik bak er heerlijk brood van.

  Zijn online workshops zijn écht leuk! En ondertussen iets erbij drinken uiteraard 🍷

  Martine Zwakenberg Avatar
  Martine Zwakenberg
 • Leuke, gezellige webinars gevolgd vanuit m’n luie stoel. Aanraders. De echte workshops zullen vast en zeker leuker en lekker zijn, maar de afstand he?! We tuffen al zo vaak vanuit... read more

  Yvonne van den Ende Avatar
  Yvonne van den Ende
 • Recht voor z’n raap. No nonsense. Met passie. En.... Lekker!

  Jirja de Kool Avatar
  Jirja de Kool
 • Leuke en nuttige workshops gebracht op een laagdrempelige en leuke manier. Gewoon een keer volgen!!

  Jan Meijer Avatar
  Jan Meijer
 • Op dit moment ben ik heel enthousiast over de online masterclasses. Leerzaam en leuk!

  André Menting Avatar
  André Menting
 • Heel leuk, lekker, leerzaam, geweldig tijdverdrijf, Corona proof...wat wil een mens nog meer.

  Marga Bijma Avatar
  Marga Bijma
 • Boek Charcuterie is gaaf, en de workshops fermenteren en paté maken ook! Al weer ingeschreven voor de volgende workshops.

  Elisabeth de Ru Avatar
  Elisabeth de Ru
 • wat een gave workshop fermenteren. ik raad iedereen aan een workshop bij hem te volgen

  Miranda Stultjens-van Tuel Avatar
  Miranda Stultjens-van Tuel
 • heb de afgelopen 10 dagen al 3x 'aanwezig' mogen zijn bij een online workshop van Meneer. 'Over rot' aangeschaft en ga dus nu echt zelf aan de slag 😅. superduidelijke... read more

  Angele Doors Avatar
  Angele Doors
 • Nu 'live' even niet kan, zijn de online sessies een aanrader. De eerste verse worsten hier zijn al gemaakt, nu aan de slag met droge worst!

  Jeannette Homan Avatar
  Jeannette Homan
 • leuke masterclasses, ik kijk uit naar de f2f workshop over fermenteren!

  Frank van der Zon Avatar
  Frank van der Zon
 • Kijken, die online workshops! Het perfecte tijdverdrijf in tijden van Corona. Kost minder dan een avondje naar de film (sommige zijn zelfs gratis!), je steekt er flink wat van op... read more

  Joost Willems Avatar
  Joost Willems
 • Meneer Wateetons led an expert virtual workshop on the art of making 'Kimchi; for our client, a tech giant based in the Netherlands. Meneer took care of everything, from... read more

  Briony Morgan Avatar
  Briony Morgan
 • Workshops, webinars & boeken. Niet alleen zeer leerzaam (je leert waarom je dingen doet, en niet gewoon een 'trucje' in de vorm van een recept), maar ook heel vermakelijk!

  Caressa Jansen Avatar
  Caressa Jansen
 • super leuke online workshop gehad over het zelf maken van grillworst.

  Anja De Jong Avatar
  Anja De Jong
 • de frikandel wat een ontdeking

  Arjen van Hulsentop Avatar
  Arjen van Hulsentop
 • De afgelopen week een paar online workshops gevolgd, interessante onderwerpen en zeer inhoudelijk gepresenteerd! Ik kijk uit naar de volgende.

  Het voordeel van online workshops is dat ze ook van verder...
  read more

  Robert te Lintelo Avatar
  Robert te Lintelo
 • Ik heb vanaf de eerste les alle online masterclasses gevolgd. Zo leuk en vooral leerzaam om te doen. Enig nadeel is wel dat ik nu zoveel dingen tegelijk wil... read more

  Danielle Wander Avatar
  Danielle Wander
 • leuke leerzame boeken en workshops

  Jeffrey van der Linden Avatar
  Jeffrey van der Linden

Negenenveertig online workshops gaf Meneer Wateetons uiteindelijk in de lockdown. Negenenveertig keer ingrediënten die op de grond pleurden, negenenveertig keer besluiten dat dat het een goed idee is om 2 minuten voor livegang nog een technische instelling te wijzigen, negenenveertig keer een ontplofte keuken annex thuisstudio. Maar ook: negenenveertig keer gezelligheid in de chat en negenenveertig keer nieuwe technieken leren.

Inmiddels is het leven weer een beetje normaal. Gewone workshops kunnen weer. Maar Meneer Wateetons gaat (ook) door met de online workshops. De workshopagenda voor het najaar staat online. Je vindt er zestien workshops, waaronder klassiekers als yoghurt, miso en grillworst maar ook veel nieuwe als kroketten maken, roken en bloedworst. Doe mee, schrijf je in! Want ja, het werkt. En ja, het is gezellig. En ja, er is persoonlijk contact. En ja, je steekt er echt wat van op.

 1. 1
  Greet

  Ik vond het zo fijn om in die begintijd mee te kunnen doen aan je workshops…ik was er bij de eerste al bij! Ik vond het wel charmant, het probeersel met opnemen en uitzenden wat niet altijd vlekkeloos verliep, maar ik zag het ook groeien en verbeteren. Het was een prima afleiding toen niemand nog wist hoelang het zou duren en een beetje geschrokken was van alles wat er gebeurde en zijn weg nog moest vinden in “het nieuwe normaal”…
  Maar ook, door mijn ziekte kan ik nooit naar de live workshops en ik vind het allemaal zo boeiend. Als zieke ben je wel gewend dat je aan veel dingen in de maatschappij niet kan deelnemen. Maar online kon ik nu wel meedoen!
  Dus, heel heel erg bedankt en ook heel fijn dat je online ook doorgaat.

 2. 12
  Rajesh

  Geweldig om op deze manier inzicht te krijgen in het product en ervaring op te doen. Van zowel Meneer als van de deelnemers is veel te leren. Ben alvast begonnen met de bloedworst, nu op 2 december kijken en leren wat ik nog meer met de techniek kan.

 3. 13
  Yvonne van den Ende

  Integendeel!! Zeeeeer gezellig. De “cursisten” hielden weddenschappen wanneer meneer de zakjes van ikea zou gaan promoten. Hebben er veel van opgestoken! De paté en croute is oa een blijvertje geworden .
  De workshops zijn zeker aan te raden. Dinsdag doe ik weer mee.
  Op deze manier is het ook leuk voor diegenen op afstand.
  Vooral doorgaan meneer!!!!!

Geef een reactie