workshops |

Kroketten, roken, bloedworst en fermenteren: de online wateetons workshops beginnen weer

De lockdown was net een dag actief. Op straat was het stil. Met een laptop op een Albert Heijn krat en een steeds loslatende mobiele telefoon met ducttape tegen de onderkant van zijn keukenkastje geplakt deed een Meneer Wateetons een poging een online workshop te geven. Een online kookworkshop. Dat kan toch nooit werken? Waar is de gezelligheid? Waar is het ruiken? Het proeven? Waar is het persoonlijk contact? En steek je er wel iets van op?

Meneer Wateetons gokte op een intiem clubje van 25 deelnemers. Het werden er een stuk of 300. Althans, met een Zoom abonnement dat tot 100 ging gaf de workshop naast één pot zure groente ook 200 dito gezichten. Na kimchi volgde meer kimchi, en meer capaciteit. Na kimchi worst, miso, yoghurt, en onverwachte publiekslievelingen als frikandel, grillworst en kaassoufflés maken. Zoom werd vervangen door Easywebinar, opgevolgd door Webinarninja. De laptop werd een webcam, de webcam een DSLR, de ductape ging terug in het nachtkastje. De eerst trolls dienden zich aan, vriendin Wateetons promoveerde tot moderator Wateetons en de workshop natto trok 1 bezoeker.

[wprevpro_usetemplate tid=”4″]

Negenenveertig online workshops gaf Meneer Wateetons uiteindelijk in de lockdown. Negenenveertig keer ingrediënten die op de grond pleurden, negenenveertig keer besluiten dat dat het een goed idee is om 2 minuten voor livegang nog een technische instelling te wijzigen, negenenveertig keer een ontplofte keuken annex thuisstudio. Maar ook: negenenveertig keer gezelligheid in de chat en negenenveertig keer nieuwe technieken leren.

Inmiddels is het leven weer een beetje normaal. Gewone workshops kunnen weer. Maar Meneer Wateetons gaat (ook) door met de online workshops. De workshopagenda voor het najaar staat online. Je vindt er zestien workshops, waaronder klassiekers als yoghurt, miso en grillworst maar ook veel nieuwe als kroketten maken, roken en bloedworst. Doe mee, schrijf je in! Want ja, het werkt. En ja, het is gezellig. En ja, er is persoonlijk contact. En ja, je steekt er echt wat van op.


13 reacties op “Kroketten, roken, bloedworst en fermenteren: de online wateetons workshops beginnen weer
  1. Integendeel!! Zeeeeer gezellig. De “cursisten” hielden weddenschappen wanneer meneer de zakjes van ikea zou gaan promoten. Hebben er veel van opgestoken! De paté en croute is oa een blijvertje geworden .
    De workshops zijn zeker aan te raden. Dinsdag doe ik weer mee.
    Op deze manier is het ook leuk voor diegenen op afstand.
    Vooral doorgaan meneer!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Workshop bloedworst

Benieuwd naar de online workshops van Meneer Wateetons?

Foodwriter en auteur van acht kookboeken over onder andere fermenteren, worst maken , drank maken en roken, Meneer Wateetons (pseudoniem) geeft online culinaire workshops over de onderwerpen van zijn boeken.


Online workshop kimchi maken

Kijk alle online workshops van het afgelopen jaar terug (of boek er een voor je nieuwjaarsborrel)

2020 was voor Meneer Wateetons, zoals voor zo velen, een jaar van veel verandering. Tientallen workshops gaf hij online. Die kun je nu terugkijken. En wat dacht je van een Wateetons workshop als nieuwjaarsborrel?

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp