Over Inpakken genomineerd voor het Gouden Kookboek 2020

Over Inpakken genomineerd voor het Gouden Kookboek 2020


Over Inpakken van Meneer Wateetons en René Zanderink staat op de longlist van het Gouden Kookboek 2020! Het is nog een paar stappen verwijderd van de prijs zelf, maar een plaatsje in de top 10 van beste kookboeken van het afgelopen jaar is al een hele eer.

Eerder won Meneer Wateetons met Over Rook (2014) een ‘Kookboek van het Jaar’ – prijs in de categorie ‘beste vormgeving’ , in 2016 was hij met Over Rot een van de drie laatste kanshebbers. As redacteur schreef hij mee aan de Vleesbijbel die genomineerd werd in 2017. Co-auteur René Zanderink won met Liever Lokaal de prijs voor het meest duurzame kookboek.

Hartelijke felicitaties aan alle 9 andere genomineerden!

Over Over inpakken

In OVER INPAKKEN leren Meneer Wateetons en René Zanderink je modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Ze laten je zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door je eten in te pakken in klei, bladeren, groente, zout, hout, dierlijke materialen, en de aarde zelf.

Bij het onderwerp ‘inpakken van voedsel’ denk je al snel aan het verpakken van eten om het te bewaren, te rantsoeneren of te vervoeren. Echter, het ‘oerinpakken’ door onze voorvaderen gebeurde met een andere reden: om het voedsel te garen in vuur en aarde en zo de aroma’s en de smaak het beste te behouden.

Naast talloze recepten, zoals parelhoen in blauwaderkool en zeebaars in zoutkorst, bevat Over inpakken ook talloze tips, technieken en how-to’s voor het maken van een leemkorst, het bouwen van een hooikist en het graven van een grondoven.  Met een goede leverancier en een gewone oven kan iedereen de recepten uit dit kook- en doeboek uitvoeren en ervaren hoe leuk, lekker en avontuurlijk het is om je voedsel in te pakken.

Koop het boek nu snel, zodat je kunt zeggen dat je het al las voor dat iedereen dat deed! Je krijgt hem nog gesigneerd ook.

Geef een reactie