Meneer Wateetons vs de meelmotten
Meelmotjes. Als je ze eenmaal hebt kom je er niet meer vanaf. Ze zitten in je cornflakes, bloem en pannekoekenmix en hun larven kruipen over je plafond op zoek naar hoekje of gleuf om in te verpoppen.
Over meelmotten
Een meelmot, ook wel voorraadmot genoemd, is een kleine mot die houdt van zetmeelrijke producten zoals granen en graanproducten, diervoer en gedroogde vruchten, maar ook chocolade, cacao en noten worden door de motten gegeten. De mot is roodbruin van kleur en slechts een centimeter groot. De meelmot komt op licht af en zit vaak op plafonds en wanden. De motjes vliegen niet snel weg. Als je ze dood mept laten ze een vieze stoffige vlek achter.
Meelmotten bestrijden
Meneer Wateetons heeft er al jaren last van en tientallen kilo’s aan eten moeten weggooien in de hoop er daarmee vanaf te zijn. Andere oplossingen zijn eten invriezen, goed herverpakken in blik of glas, en mottenvallen ophangen. En natuurlijk, direct korte metten maken met elke mot of larve die je ziet.
Dan zit er maar een ding op: ze opeten. Meneer Wateetons – toch auteur van het Handboek voor de Vinex-jager – voegt daad bij woord.
2 reacties op “Meneer Wateetons vs de meelmotten”
Geef een reactie
Misschien vind je dit ook leuk
Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?
Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.
Onsvanlife Hongarije vanlife vlog 2
In dit tweede Hongarije onsvanlife vlog bezoeken Arianne en Meneer twee van de vier wijngebieden van Hongarije, maakt Arianne kennis met rauwe ganzenlever, en Meneer met darmkrampen.
agenda
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?
Schrijf je nu in.
Wateetons wilde weekend
Ik had ze ook, maar verhuizen helpt! En inderdaad alles wat eerbaar is in glas verpakken. Ze leven zelfs in chilipoeder!
De oplossing is sneller eten dan dat die krengen zich voortplanten. Gelukkig vinden ze dat laatste een stuk minder leuk in onze kelder, en zijn ze nog niet hitsig genoeg om door glas heen te knagen.