Wateetons Testkeuken |

Waarom je deze week kookgadgets moet inslaan bij de Lidl (1) – de Thermomix klonen

wateetons testkeuken

Meneer Wateetons hartje Lidl. Hij krijgt er geen cent voor om dat te zeggen maar dat krijgt hij ook niet van zijn vriendin of koude zuurkoolstampot met vette jus. Onbaatzuchtige liefde. Het is die combinatie van no nonsense, veel variatie en goedkoop. Daar gaat Meneer nu eenmaal hard op. Sorry schatje.

Zo verkondigt Meneer Wateetons al jaren dat je écht niet kunt leven zonder het vacumeerapparaat van de Lidl. Voor die €24,99 die het ding kost. Is het de beste vacumeerder op aarde? Nee. Is hij zijn twee-en-een-half tientje meer dan waard? Absoluut. Bij het ter perse gaan van dit artikel lijkt het apparaat overigens niet meer beschikbaar en is vervangen door een iets luxere van €39,99. Nog steeds geen geld natuurlijk.

Per vandaag, 25-11-2020, staan er weer een trits kookproducten in de spotlight van Lidl-shop.nl waar je als budgetbewuste gadgetkokert een warm onderbuikje van krijgt. De rest van de week pikt Meneer Wateetons er steeds één gadget uit. Doe ermee wat je wilt. Nogmaals, Meneer doet geen zaken met Lidl, maar hij ontvangt via affiliate marketing wel een klein bedrag als je via één van onderstaande links een apparaat koopt. Dat je het weet.

Monsieur Cuisine plus en Monsieur Cuisine connect, Thermomix kloons voor een vijfde van de prijs.

Thermomix, de standaard kokskeuze

Elke restaurantkok gebruikt de Thermomix, een fantastisch alleskunner die kan malen, hakken, pureren én verhitten tegelijkertijd. Er zijn meer van dat soort multifunctionele apparaten op de markt (check hier bijvoorbeeld een vergelijking tussen de Thermomix tm5 en de Magimix Cook Expert) maar de Thermomix is over het algemeen de eerste keus voor een professionele kok. Kosten: wel mooi bijna 1300 euro. Dertienhonderd euro. Dat is een behoorlijk bedrag, in ieder geval voor Meneer.

Lidl Monsieur Cuisine – de klonen

Monsieur Cuisine Plus

De Lidl verkoop al een paar jaar een kloon van de Thermomix TM 31: Monsieur Cuisine plus. Voor één verbijsterende een vijfde van die prijs: €249. Meneer heeft er een en gebruikt hem elke dag. Hij heeft exact dezelfde functionaliteit en opzetstukken als de Thermomix. Hij kan hakken, mengen, kneden en verhitten tegelijkertijd. Stoommandje erbij. Slagroomklopfunctie, Zelfde temperatuursrange, zelfde gradaties, etcetera. De motor is zelfs een paar honderd watt sterker. Op een vlak slechts blijft hij achter: het aantal toeren per minuut dat de messen kunnen draaien. De Thermomix haalt >10.000 rpm, terwijl de Monsieur Cuisine blijft steken op de helft: 5200. Nu is 5200 toeren al heel hard en als Meneer zijn Monsieur op 10 zet stijgt hij bijna op, en krijgt hij alles fijn, maar de Thermomix kan echt bizar hard en dus bizar fijn hakken. Best een belangrijk verschil. Maar is het een duizend-euro-belangrijk-verschil? Meneer Wateetons vindt van niet en laat zijn Monsieur Cuisine Plus dagelijks super smoothe smoothies, soepen, sauzen, boemboes, shakes en curries en maken.

Nieuw: Monsieur Cuisine Connect

Monsieur Cuisine Connect

Sinds kort verkoopt de Lidl ook een kloon van het nieuwste Thermomix model, de Tm6: de Monsieur Cuisine Connect. De voordelen: geile digitale displays, een in de kom geïntegreerde weegschaal, ietsjes meer vermogen en een ietsjes grotere kominhoud, en tenslotte een internetverbinding met toegang tot een receptendatabase. Die je nooit gebruikt natuurlijk. Verder kan hij zo’n beetje hetzelfde als de gewone Monsieur Cuisine Plus. Ook weer 5200 toeren, da’s jammer. Een ander belangrijk verschil is dat de TM6 eindelijk per 1 graad instelbaar is terwijl de Lidl variant nog altijd in stapjes van 5 graden gaat. Dat maakt die laatste dus minder geschikt voor sous vide. Nu is de kom door zijn vorm en inhoud niet echte geschikt voor sous vide. Daar gebruikt Meneer liever een stick voor, maar toch. De connect kost momenteel €100 meer dan de gewone Monsieur Cuisine: €350. Normaal is hij €399. Nog altijd 1000 euro goedkoper dan de Themomix tm6. Hij lijkt trouwens zo verschrikkelijk op de Thermomix TM6 dat die een rechtszaak hebben aangespannen.

Conclusie

Qua prijs-functionaliteit verhouding verkiest Meneer Wateetons zeker een van de Monsieur Cuisines boven een Thermomix. En echt niet alleen omdat het een naamgenoot is. Of je voor een Monsieur Cuisine Plus of Monsieur Cuisine Connect gaat heeft vooral te maken met hoe hard je gaat op displaytjes en looks.


5 reacties op “Waarom je deze week kookgadgets moet inslaan bij de Lidl (1) – de Thermomix klonen
 1. in België kost het nieuwste hebbedingetje 50 euro duurder dan in Nederland… en niet via Nederland te bestellen. Ook niet via uw link

 2. MONSIEUR CUISINE CONNECT wordt overal lovend ontvangen en geloof me, wij waren GROTE fan! De perfecte machine, gebaseerd op de Thermomix TM6 – compleet met kleuren touchscreen, app met recepten, etc – aan slechts één vierde van de prijs. Het was te mooi om waar te zijn!
  Dus wij weg naar Lidl, vol verwachting 🙂 Bij thuiskomst, direct getest met het koken van water. Na enkele seconden kregen we een foutmelding dat de motor oververhit was. Nu ja, pech gehad, dan maar gaan inwisselen voor een andere. Opnieuw volg verwachting getest – helaas – opnieuw van dat! Grrrrr…. Dan maar teruggebracht en geld terug gekregen.
  Complete ontgoocheling, was het te mooi om waar te zijn? We konden ons er niet bij neerleggen… De dag erop dan maar in een ander Lidl filiaal een derde toestel gaan halen. Met een klein hartje getest en ja hoor, alles werkte prima! Woohoo!!
  ‘s Avonds een volledig menu op tafel getoverd – zalig – inclusief een Sabayon om het geheel af te sluiten in stijl.
  Resultaat: met grote voldoening en overvolle maag naar bed. De volgende dag dan maar gestart met een lekkere huisgemaakte mayonaise, mmmmm. Maar tot onze grote verbazing, ontgoocheling en vooral ergernis; ging het toestel na enkele seconden opnieuw in de fout: “motor oververhit”… Opnieuw uitgeschakeld, en gestart: opnieuw een fout, en opnieuw, opnieuw….
  Dan maar de hele boel terug in de doos, retour gebracht en geld terug. Einde verhaal; het is te mooi om waar te zijn.
  Ik hoop dat Lidl zich snel realiseert dat heel wat van deze toestellen een serieuze productiefout bevatten! Op internet kom je te weten dat het (misschien) aan de connectoren zou liggen van de maatbeker. Erg jammer, want het is een potentieel topmachine.
  Wij hopen stilletjes op een nieuwe update, zonder fouten, en dan misschien nog eens een aankoop wagen.
  Aan Meneer Lidl zeggen we alvast: laat het ons weten, als het zover is 🙂

 3. Die 4800 toeren maken het verschil, en de kwaliteit zal ook mee spelen. Vorwerk kost je een nier, of ander willekeurig orgaan. Maar ik heb er al meerdere voorbij gekregen van plus 6 jaar oud, die dagelijks meerdere keren gebruikt worden en gewoon door de vaatwasser gaan, en die nog net zo goed zijn als op dag een. En vaak wordt de thermoblender in de horeca gebruikt omdat deze het product net wat gladder draait dan een regulier apparaat.
  En voor thuis heb je het misschien niet nodig, maar het is een fantastisch apparaat om de overgebleven coppa konten tot vezels te malen om ze vervolgens in een cracker te verwerken. En voor de mensen die compleet falen in de keuken, je kan er ook rissoto in maken. Kost wel 1269 voor de nieuwste versie of 1999 voor de TM5 + TM6 maar dan heb je wél wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

silvercrest-gehaktmolen

WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (4) – De Silvercrest vleesmolen

Deze hele week geeft Meneer Wateetons tips voor producten uit de Lidl-shop. Meneers Wateetons iconische worstboek Over Worst schreef hij met een gietijzeren handmolen van Marktplaats en een elektrische molen van de Lidl. Deze.


silvercrest-voedseldroger

WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (2) – DE SILVERCREST VOEDSELDROGER

Deze hele week bespreekt Meneer Wateetons kookgadgets uit de Lidl-shop, want fanboy. Nog zo’n apparaat dat je blind moet kopen, een voedseldroger. Van kimchi poeder, tot beef jerky tot fruitleer.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
04 mrt
Curaçao – Fermentation for chefs and food professionals (2-days) – SOLD OUT Meerdere dagen | € 524.95

06 mrt
Curaçao – workshop vegetable fermentation and fermented hotsauces – SOLD OUT 18:00 tot 22:00 uur | € 155

08 mrt
Curaçao – sausage making workshop – SOLD OUT 18:00 tot 22:00 uur | € 155

09 mrt
Curaçao – Head to tails workshop 15:00 tot 22:00 uur | € 207

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

19 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp