Wateetons Testkeuken |

Waarom je deze week kookgadgets moet inslaan bij de Lidl (1) – de Thermomix klonen

wateetons testkeuken

Meneer Wateetons hartje Lidl. Hij krijgt er geen cent voor om dat te zeggen maar dat krijgt hij ook niet van zijn vriendin of koude zuurkoolstampot met vette jus. Onbaatzuchtige liefde. Het is die combinatie van no nonsense, veel variatie en goedkoop. Daar gaat Meneer nu eenmaal hard op. Sorry schatje.

Zo verkondigt Meneer Wateetons al jaren dat je écht niet kunt leven zonder het vacumeerapparaat van de Lidl. Voor die €24,99 die het ding kost. Is het de beste vacumeerder op aarde? Nee. Is hij zijn twee-en-een-half tientje meer dan waard? Absoluut. Bij het ter perse gaan van dit artikel lijkt het apparaat overigens niet meer beschikbaar en is vervangen door een iets luxere van €39,99. Nog steeds geen geld natuurlijk.

Per vandaag, 25-11-2020, staan er weer een trits kookproducten in de spotlight van Lidl-shop.nl waar je als budgetbewuste gadgetkokert een warm onderbuikje van krijgt. De rest van de week pikt Meneer Wateetons er steeds één gadget uit. Doe ermee wat je wilt. Nogmaals, Meneer doet geen zaken met Lidl, maar hij ontvangt via affiliate marketing wel een klein bedrag als je via één van onderstaande links een apparaat koopt. Dat je het weet.

Monsieur Cuisine plus en Monsieur Cuisine connect, Thermomix kloons voor een vijfde van de prijs.

Thermomix, de standaard kokskeuze

Elke restaurantkok gebruikt de Thermomix, een fantastisch alleskunner die kan malen, hakken, pureren én verhitten tegelijkertijd. Er zijn meer van dat soort multifunctionele apparaten op de markt (check hier bijvoorbeeld een vergelijking tussen de Thermomix tm5 en de Magimix Cook Expert) maar de Thermomix is over het algemeen de eerste keus voor een professionele kok. Kosten: wel mooi bijna 1300 euro. Dertienhonderd euro. Dat is een behoorlijk bedrag, in ieder geval voor Meneer.

Lidl Monsieur Cuisine – de klonen

Monsieur Cuisine Plus

De Lidl verkoop al een paar jaar een kloon van de Thermomix TM 31: Monsieur Cuisine plus. Voor één verbijsterende een vijfde van die prijs: €249. Meneer heeft er een en gebruikt hem elke dag. Hij heeft exact dezelfde functionaliteit en opzetstukken als de Thermomix. Hij kan hakken, mengen, kneden en verhitten tegelijkertijd. Stoommandje erbij. Slagroomklopfunctie, Zelfde temperatuursrange, zelfde gradaties, etcetera. De motor is zelfs een paar honderd watt sterker. Op een vlak slechts blijft hij achter: het aantal toeren per minuut dat de messen kunnen draaien. De Thermomix haalt >10.000 rpm, terwijl de Monsieur Cuisine blijft steken op de helft: 5200. Nu is 5200 toeren al heel hard en als Meneer zijn Monsieur op 10 zet stijgt hij bijna op, en krijgt hij alles fijn, maar de Thermomix kan echt bizar hard en dus bizar fijn hakken. Best een belangrijk verschil. Maar is het een duizend-euro-belangrijk-verschil? Meneer Wateetons vindt van niet en laat zijn Monsieur Cuisine Plus dagelijks super smoothe smoothies, soepen, sauzen, boemboes, shakes en curries en maken.

Nieuw: Monsieur Cuisine Connect

Monsieur Cuisine Connect

Sinds kort verkoopt de Lidl ook een kloon van het nieuwste Thermomix model, de Tm6: de Monsieur Cuisine Connect. De voordelen: geile digitale displays, een in de kom geïntegreerde weegschaal, ietsjes meer vermogen en een ietsjes grotere kominhoud, en tenslotte een internetverbinding met toegang tot een receptendatabase. Die je nooit gebruikt natuurlijk. Verder kan hij zo’n beetje hetzelfde als de gewone Monsieur Cuisine Plus. Ook weer 5200 toeren, da’s jammer. Een ander belangrijk verschil is dat de TM6 eindelijk per 1 graad instelbaar is terwijl de Lidl variant nog altijd in stapjes van 5 graden gaat. Dat maakt die laatste dus minder geschikt voor sous vide. Nu is de kom door zijn vorm en inhoud niet echte geschikt voor sous vide. Daar gebruikt Meneer liever een stick voor, maar toch. De connect kost momenteel €100 meer dan de gewone Monsieur Cuisine: €350. Normaal is hij €399. Nog altijd 1000 euro goedkoper dan de Themomix tm6. Hij lijkt trouwens zo verschrikkelijk op de Thermomix TM6 dat die een rechtszaak hebben aangespannen.

Conclusie

Qua prijs-functionaliteit verhouding verkiest Meneer Wateetons zeker een van de Monsieur Cuisines boven een Thermomix. En echt niet alleen omdat het een naamgenoot is. Of je voor een Monsieur Cuisine Plus of Monsieur Cuisine Connect gaat heeft vooral te maken met hoe hard je gaat op displaytjes en looks.


6 reacties op “Waarom je deze week kookgadgets moet inslaan bij de Lidl (1) – de Thermomix klonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

silvercrest-gehaktmolen

WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (4) – De Silvercrest vleesmolen

Deze hele week geeft Meneer Wateetons tips voor producten uit de Lidl-shop. Meneers Wateetons iconische worstboek Over Worst schreef hij met een gietijzeren handmolen van Marktplaats en een elektrische molen van de Lidl. Deze.


silvercrest-voedseldroger

WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (2) – DE SILVERCREST VOEDSELDROGER

Deze hele week bespreekt Meneer Wateetons kookgadgets uit de Lidl-shop, want fanboy. Nog zo’n apparaat dat je blind moet kopen, een voedseldroger. Van kimchi poeder, tot beef jerky tot fruitleer.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
07 sep
Live online workshop “melkkefir maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 sep
Workshop worst maken – op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 99.00

12 sep
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

12 sep
GRATIS live online workshop “patat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

13 sep
GRATIS live online workshop “KFC (Korean Fried Cauliflower) maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

14 sep
GRATIS live online workshop “donuts maken” 20:30 uur | € Gratis

15 sep
GRATIS live online workshop “frikandellen maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend