Meditatief foodfilmpje: soja saus maken

Meditatief foodfilmpje: soja saus maken


Je kunt natuurlijk even mediteren voordat je in je trainingsbroek achter de laptop kruipt. Of misschien loop je eerst een rondje. Of ben je meer het type kopje koffie en voor je uitstaren. Voor meneer Wateetons is het vandaag dit filmpje dat zijn dag opent. Dat hem rust brengt. Veertien minuten om de dag te starter in de geruststellende gedachte dat er zelfs in deze tijd nog schoonheid bestaat. Dat ook in een snel veranderende maatschappij oude tradities overeind zullen blijven. Dat hij volgende ‘the rules of three’ nog een uitspraak moet doen maar hij er geen weet. En dat dat ok is.

Wil je ook zelf leren sojasaus maken? Gewoon thuis, met eenvoudiger middelen dan hierboven? Lees Meneers fermentatiehandboek ‘Over Rot‘ (nu tijdelijk voor €25) en check de collectie van kojischimmels, direct uit Japan voor je geïmporteerd, van starterculturen.nl. Met uiteraard ook een speciale shoyu (sojasaus) variant.

Geef een reactie