Geen categorie |

Gaaf artikel over Wateetons Wilde Weekend in vleesmagazine

Wateetons Wilde Weekend
Foto door Manja van der Heijden

Wil je weten hoe het er nou echt aan toegaat tijdens Wateetons Wilde Weekend? Zonder de promopraat van Meneer Wateetons, die – laten we eerlijk wezen- een beetje bevooroordeeld is? ⁠⁠

Afgelopen september weekend ging een journalist van Vleesmagazine mee, het vakblad voor slagers en andere professionals die in de vleesindustrie werken. Hij schreef er een geweldig artikel over dat de sfeer van het weekend perfect neerzet.

Foto door Manja van der Heyden

De deelnemers hebben zelf ook ideeën. Limburger Ruud Fricker gaat aan de slag met een paar sudderlappen om zijn lokale specialiteit zuurvlees te maken. “En misschien kunnen we een deel onder de grond garen,” stelt Utrechtenaar Timon Kromwijk voor.

Over het garen in de grondoven heeft hij gelezen in het boek Over inpakken van Meneer Wateetons. Goed idee, vindt de auteur en niet veel later staat een groepje mannen een kuil te graven in de tuin van het hotel. Ze verpakken een hertenschouder en een paar takken wilde gagel, een kruid dat ze in het naastgelegen bos hebben geplukt, in aluminiumfolie en bedekken het vlees met stenen, hete kolen en ten slotte met aarde.

Als we de schouder de volgende dag opgraven zijn de stenen nog heet en is het vlees zo mals dat het van het bot valt. Het idee om er broodjes mee te beleggen laten we varen. Als hongerige gieren staan we rondom de perfect gegaarde en heerlijk rokerige schouder, waarvan we om de beurt vlees afplukken.

“We hadden dat hele hert moeten begraven,” roept iemand enthousiast. ⁠

Lees de rest van het artikel op vleesmagazine.nl

Foto door Manja van der Heyden

meer informatie over Wateetons Wilde Weekend

De volgende vijf(!) edities t/m maart 2022 zitten ramvol, maar in het najaar van 2022 gaan we weer volop. In de agenda vind je alle data. Niet te lang wachten want het gaat nu al hard.⁠


33 reacties op “Gaaf artikel over Wateetons Wilde Weekend in vleesmagazine
  1. Wat hebben onze mannen genoten! Nog zijn ze af en toe aan het bulderen van het lachen. Een geweldig weekend! Wij vragen ons af wat dit nog kan evenaren. Dank voor het geweldige weekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

dubbel dippen

Nutteloze uitvindingen: de dubbel dip snip

Het was een aflevering van Seinfeld die het concept van ‘double dippen’ introduceerde. It’s like “putting your whole mouth right in the dip!”. Or is it? Clemson University deed er een leuke studie naar en er is nu een onmisbaar hulpmiddel voor.


Nieuw: de Wateetons Werkplaats

Aan de menubalk van de – ook al nieuwe- wateetons.com- is een nieuw item toegevoegd: Een jongeling, een kindje, een nieuwe loot aan de Wateetons stam die Meneer daar in het afgelopen jaar heeft geënt en bewaterd: de Wateetons Werkplaats. Lees meer..

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
23 mei
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

25 mei
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop feta maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

01 jun
Live online workshop vegan yoghurt maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

02 jun
Workshop Kop tot Staart Gans – Op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 99.00

08 jun
Live online workshop wecken en inmaken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 jun
Workshop worst maken – op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 99.00

22 jun
Live online workshop ‘sous vide koken’ 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend