Geen categorie |

Het Nieuwe boek van Meneer Wateetons: Over frituren

Over frituren

In Over Frituren leer je dat garen in heet vet niet alleen de lekkerste, maar misschien ook wel de meest logische én meest veelzijdige kooktechniek is die je als kok tot je beschikking hebt. Na het lezen van het boek zal het voor iedereen duidelijk zijn dat frituren veel meer behelst dan de frituurpan op 180, en de afzuigkap op maximaal zetten en er de diepvriesbitterballen in gooien.

DIY

Allereerst is het oneindig veel leuker en lekkerder om die bitterballen en kroketten zelf te maken. Draadjesvleesbitterballen, pulled pork bitterballen, kaaskroketten, vegan kroketten of garnalenkroketten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dat geldt ook voor frikandellen, kaassouffles en andere klassieke snacks.

“Het leven is bitter, het leven is zuur, alles is lekkerder uit de frituur”

Maar garen in olie biedt meer. Waarom is het aan weerszijden bakken van je schnitzel of arroseren van je biefstuk met vet een mooie klassieke bereiding, maar geldt iets aan alle kanten tegelijk garen in vet opeens als ordinair?

Frituren -rondom garen in een vetstof feitelijk-, is een geweldige bereiding die sinds het ontstaan van de kookkunst overal ter wereld wordt gebruikt om voedsel gaar, sappig, goudgeel én heerlijk krokant te maken. Wat is er ordinair aan Japanse tempura, gefrituurde vlierbloesem, Spaanse boquerones fritos of Thaise fishcakes?

Wodka tempura

Meneer zou Meneer niet zijn als hij je niet alle theorie achter deze verpletterend veelzijdige kooktechniek leert en tips geeft over hoe je het meeste uit je frituurpan of wok haalt. Het zal blijken dat de frituurpan -of zelfs een pannetje olie in de schuur- veel meer mogelijkheden biedt dan de diepvriespatat met een frikandel op vrijdag of de oliebollen in december. Leer welke vetsoorten het meest geschikt zijn. Hoe frituur je zo gezond mogelijk? Waarom kun je beter (een beetje) oud vet gebruiken dan nieuw vet? Hoe maak je een goede paneerlaag? Waarom werkt een bierbeslag zo goed? Hoe kun je kroepoek maken van àlles en waarom kun je met wodka je tempura verbeteren?

Snackklassiekers en recepten uit de hele wereld

Naast de grootste Nederlandse en Vlaamse snackklassiekers bevat Over Frituren ruim 75 recepten uit alle windstreken, zowel zoet als hartig en zowel vlees, en vis als vegan. Inclusief tientallen recepten voor krokantjes en sauzen.

13 september in de winkels

  • Over Frituren verschijnt op 13 september bij Fontaine Uitgevers.
  • Met fotografie van René Mesman en foodstyling door Hanna van der Bos.
  • €29,99

Pre-order nu, gesigneerd, en maak kans op gratis Live workshop snacks maken

Als je Over Frituren pre-ordert bij Meneer Wateetons krijg je én een gesigneerd exemplaar én maak je kans op een exclusieve live workshop (op locatie!) snacks maken.

Pre-order nu

gesigneerd en met kans op GRATIS live workshop
Bestel nu

14 reacties op “Het Nieuwe boek van Meneer Wateetons: Over frituren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

dubbel dippen

Nutteloze uitvindingen: de dubbel dip snip

Het was een aflevering van Seinfeld die het concept van ‘double dippen’ introduceerde. It’s like “putting your whole mouth right in the dip!”. Or is it? Clemson University deed er een leuke studie naar en er is nu een onmisbaar hulpmiddel voor.


Wateetons Wilde Weekend

Gaaf artikel over Wateetons Wilde Weekend in vleesmagazine

Wil je weten hoe het er nou echt aan toe gaat tijdens Wilde Weekend? Afgelopen september 2021 weekend ging een journalist van Vleesmagazine mee. Hij schreef er een geweldig artikel over dat de sfeer van het weekend perfect neerzet.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
02 jul
Rotzooi fermentatie festival 2 en 3 juli 2022 Meerdere dagen

06 jul
Live online workshop gefermenteerde frisdranken maken: kvass, tepache en gemberbier 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 sep
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

28 nov
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend