Over Frituren, snacktrek |

vetste week van het jaar (12-16 SEPTEMBER)

Hij komt, hij komt! De verschijning van Meneer Wateetons’ nieuwe boek is aanstaande. Vanaf 13 september ligt Over Frituren in de winkels. Om dat te vieren geeft de foodwriter en workshopleider van 12-16 september elke dag een gratis online frituurworkshop over onder andere patat, kroketten en donuts maken. Lees verder.

Over Frituren

In Over Frituren leer je dat garen in heet vet niet alleen de lekkerste, maar misschien ook wel de meest logische én meest veelzijdige kooktechniek is die je als kok tot je beschikking hebt. Na het lezen van het boek zal het voor iedereen duidelijk zijn dat frituren veel meer behelst dan de frituurpan op 180, de afzuigkap op maximaal en er de diepvriesbitterballen in gooien.

75+ SNACKKLASSIEKERS EN RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Naast de grootste Nederlandse en Vlaamse snackklassiekers bevat Over Frituren ruim 75 recepten uit alle windstreken, zowel zoet als hartig en zowel vlees en vis als vegan.

Diepgaande theorie

Meneer zou Meneer niet zijn als hij je niet alle theorie achter deze verpletterend veelzijdige kooktechniek leert. Het zal blijken dat de frituurpan -of zelfs een pannetje olie in de schuur- veel meer mogelijkheden biedt dan de diepvriespatat met een frikandel op vrijdag of de oliebollen in december. Leer alles over paneren, tempura, oliesoorten, en natuurlijk waarom je altijd wodka moet gebruiken, hoe je kroepoek maakt van alles en dat biefstuk uit de frituur écht de beste bereiding is.

De vetste week van het jaar: gratis workshops

Om te vieren dat zijn negende boek na twee jaar vethard werken eindelijk voor iedereen beschikbaar is organiseert Meneer Wateetons de vetste week van het jaar: van maandag 12 tot vrijdag 16 september geeft hij elke avond om 20:30 een live online frituurworkshop. Helemaal GRATIS. Nul euro. Voor niks. Iedereen kan zich inschrijven. Wat gaan we behandelen:

Schrijf je hier direct in

Wat heb je nodig om mee te doen?

Alleen een computer en een internetverbinding. Gebruik bij voorkeur Chrome op een vaste computer zoals een laptop. Mobiel of tablet kan ook maar levert iets vaker verbindingsproblemen op.

Hoe schrijf ik me in

Dat is supereenvoudig! Ga naar de betreffende workshop en koop een ticket voor 0 euro. Je krijgt een bevestiging met een link naar waar je moet zijn op de betreffende datum en tijd.

Schrijf je hier direct in


2 reacties op “vetste week van het jaar (12-16 SEPTEMBER)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


Het Nieuwe boek van Meneer Wateetons: Over frituren

In Over Frituren leer je dat garen in heet vet niet alleen de lekkerste, maar misschien ook wel de meest logische én meest veelzijdige kooktechniek is die je als kok tot je beschikking hebt.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

24 apr
Live online workshop “balkenbrij, zure zult en hoofdkaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

15 mei
Live online workshop “groente charcuterie maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 mei
Workshop “snacks maken” – op locatie 18:30 tot 22:00 uur | € 119
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp