Over Frituren, snacktrek |

vetste week van het jaar (12-16 SEPTEMBER)

Hij komt, hij komt! De verschijning van Meneer Wateetons’ nieuwe boek is aanstaande. Vanaf 13 september ligt Over Frituren in de winkels. Om dat te vieren geeft de foodwriter en workshopleider van 12-16 september elke dag een gratis online frituurworkshop over onder andere patat, kroketten en donuts maken. Lees verder.

Over Frituren

In Over Frituren leer je dat garen in heet vet niet alleen de lekkerste, maar misschien ook wel de meest logische én meest veelzijdige kooktechniek is die je als kok tot je beschikking hebt. Na het lezen van het boek zal het voor iedereen duidelijk zijn dat frituren veel meer behelst dan de frituurpan op 180, de afzuigkap op maximaal en er de diepvriesbitterballen in gooien.

75+ SNACKKLASSIEKERS EN RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Naast de grootste Nederlandse en Vlaamse snackklassiekers bevat Over Frituren ruim 75 recepten uit alle windstreken, zowel zoet als hartig en zowel vlees en vis als vegan.

Diepgaande theorie

Meneer zou Meneer niet zijn als hij je niet alle theorie achter deze verpletterend veelzijdige kooktechniek leert. Het zal blijken dat de frituurpan -of zelfs een pannetje olie in de schuur- veel meer mogelijkheden biedt dan de diepvriespatat met een frikandel op vrijdag of de oliebollen in december. Leer alles over paneren, tempura, oliesoorten, en natuurlijk waarom je altijd wodka moet gebruiken, hoe je kroepoek maakt van alles en dat biefstuk uit de frituur écht de beste bereiding is.

De vetste week van het jaar: gratis workshops

Om te vieren dat zijn negende boek na twee jaar vethard werken eindelijk voor iedereen beschikbaar is organiseert Meneer Wateetons de vetste week van het jaar: van maandag 12 tot vrijdag 16 september geeft hij elke avond om 20:30 een live online frituurworkshop. Helemaal GRATIS. Nul euro. Voor niks. Iedereen kan zich inschrijven. Wat gaan we behandelen:

Schrijf je hier direct in

Wat heb je nodig om mee te doen?

Alleen een computer en een internetverbinding. Gebruik bij voorkeur Chrome op een vaste computer zoals een laptop. Mobiel of tablet kan ook maar levert iets vaker verbindingsproblemen op.

Hoe schrijf ik me in

Dat is supereenvoudig! Ga naar de betreffende workshop en koop een ticket voor 0 euro. Je krijgt een bevestiging met een link naar waar je moet zijn op de betreffende datum en tijd.

Schrijf je hier direct in


2 reacties op “vetste week van het jaar (12-16 SEPTEMBER)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Het Nieuwe boek van Meneer Wateetons: Over frituren

In Over Frituren leer je dat garen in heet vet niet alleen de lekkerste, maar misschien ook wel de meest logische én meest veelzijdige kooktechniek is die je als kok tot je beschikking hebt.


Online work

9 oktober Nationale krokettendag

Om het verschijnen van Het krokettenboek in 2014 van culinair journalist Johannes van Dam (9 oktober 1946-18 september 2013) te vieren heeft Nijgh & Van Ditmar 9 oktober, de geboortedag van Johannes van Dam, uitgeroepen tot Nationale Krokettendag. Je verplichting: vandaag minimaal 1 kroket eten.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend