Zei daar iemand: “Geniaal”?

Zei daar iemand: “Geniaal”?


Worst constructie  

Er is een groot civiel ingenieur aan meneer Wateetons verloren gegaan. 

 

 1. 2
  Meneer Wateetons

  how dare you!
  Ik heb hem even gedraaid, for no particular reason, en nu valt op dat de vetverdeling niet helemaal is zoals deze hoort. Dat komt doordat we tijdens het maken wat te grote stukken vlees en vet door de molen haalden. Het is dus vet wat je ziet.

 2. 3
  Jurgen

  Dacht ik al wel hoor…
  Wat me meer zorgen zou baren zijn de druppels vocht op de achterwand.
  Ik heb McGee eens nageslagen op worstdrogen en hij beweert dat je moet aandrogen bij 20-25 graden voor 1 of 2 dagen en dan drogen en rijpen bij 14. Uiteraard staat er niets bij over de relatieve luchtvochtigheid, lijkt me wel belangrijk voor het resultaat. Hij gaat ook uit van een bacteriele rijping van de worst, dat gebeurt volgens mij niet bij de traditionele NL worsten.

 3. 4
  Meneer Wateetons

  Ik heb nog een merguez liggen van de worstmaaksessie. Die zal ik buiten de koelkast drogen, per vanavond. Twee dagen in de keuken, en dan in de berging. Lijkt me aardig dicht in de buurt komen.

Geef een reactie