gezouten eendenei

gezouten eendenei


gezouten eendenei gezouten eendenei nee bedankt 

Geprobeerd.

En gelijk maar geconcludeerd dat dit voedingsmiddel niet erg hoog in mijn top tien van smaakervaringen van 2007 terecht zal komen. Zout en dierlijk. Nu is dat laatste lang niet altijd een probleem. Een beetje stallucht in mijn voedsel kan ik wel waarderen. Maar niet in eieren geloof ik. Exit Telor Asin. Kimberley de hamster wist er wel raad mee.

Wilt u het zelf maken? Neem de tijd.

Een recept naar Kokkie Blanda:

Telor asin (zoute eieren)

 • 6 eendeneieren of 8 kippeneieren
 • 500 gr zout
 • 2 liter water

Breng water aan de kook en los het zout op. Laat het water vervolgens afkoelen. Leg de eieren in een afsluitbare pot en giet het zoute water over de eieren. Sluit de pot en laat dit 3 weken staan. Kook vervolgens de eieren met schoon water in 15 minuten hard. Pel daarna de eieren en snijd deze in de lengte doormidden. Serveer aan uw hamster.

 1. 3
  Karel

  telorasin of gezouten eenden eieren zijn al sinds eeuwen een lekkernij voor de aziaat in het bijzonder.het lekkerst maak je die van eendeneieren en nooit van kippen eieren.De slimmerd die denkt dat het alleen voor diervoer is ,is tekorgeschoten in het kijken en ervaringen opdoen bij andere volkeren en niet in het bekrompen wereldje blijft rond kuieren

 2. 4
  Meneer Wateetons

  De droogkloot die ironie niet op z’n waarde kan schatten is tekortgeschoten in a) subtiel taalgevoel b) humor of c) het inschatten van de diepte van de eigen geest

 3. 5
  Anoniem

  :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::shock::shock::oops::oops::oops::oops::oops::roll::roll::roll::roll::roll::roll::eek::eek::lol::lol::mad::mad::sad::sad::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::neutral::neutral::twisted::twisted::shock::shock::shock::smile::smile::???::???::cool::cool::evil::evil::grin::grin:

 4. 11
  Sihandih Romusha

  Een deskundig gezouten eendenei als bijgerecht bij de rijsttafel verhoogt het niveau hiervan. Wie dit niet ondervindt , moet maar helemaal niet aan een rijsttafel beginnen en zich gewoon bij de patat met pindasaus houden.Dit is een veiliger terrein voor de onderontwikkelde smaakpapillen.

  Sihandih Romusha. 070610

 5. 13
  mariannediederen

  ik heb sinds kort zelf 3 loopeenden, die nu eieren leggen ik ga ze dus wel eens proberen!mij was een fabeltje ter oren gekomen dat je ze niet kón eten (dat is dus niet waar!)
  ik ben benieuwd , ik heb er alle vcertrouwen in dat ze smaken!:wink:

 6. 14
  Dick Kool

  Hoe kan ik controleren of eenden eieren goed zijn ?

  En hoe kan ik bepalen of d e gezouten eenden eieren niet te zout zijn, maar wel een olieachtig eigeel hebben.
  Hoe kan ik het beste de eieren voor het inzouten wassen

  • 15
   Arne

   Het beste is,de eieren voorzichtig met een schuursponsje behandelen. Daarna afspoelen en verdergaan zoals in het recept. Het “schurend” schoonmaken heeft bovendien het effect dat de poriën van de schaal opengaan, waardoor het zout er beter door heen kan.

 7. 16
  Arne

  Hoewel ik de hamsterhumor niet grappig vind, snap ik wel dat het grappig bedoeld is, maar ja, humor is persoonlijk. De Indische keuken biedt nou eenmaal (net als ongeacht welke keuken) zeer uitgesproken smaken, denk aan doerian, petehbonen enz. Als iemand die smaak niet apprecieert en daar uiting aan geeft, geeft het m.i. geen pas die persoon af te serveren en hem naar de patat+pindasaus te sturen. Flauw en kortzichtig

Geef een reactie