van alles |

Loggen op locatie -5- Hammen, hammen, hammen

hammen 19 euro! ham-mevrouw zoek de verschillen

Hammen, hammen, hammen. Zo ver als het oog rijkt. In elke Spaanse equivalent van de Super de Boer of Dirk van der Broek. Meneer Wateetons wordt er steeds een beetje zenuwachtig van: “zoveel kan ik er nooit op!”. Ook wil hij er altijd een mee naar huis nemen. Zeker als hij ziet dat er bij hangen voor 19 lullige eurootjes. En ook voor 119 of 219 lullige eurootjes trouwens. Hij is al eens voor een goedkoop exemplaar gevallen. Dat was een moderate succes. Moeilijk te snijden, niet erg bijzonder van smaak en nogal hard. Het was vooral stoer, een varkenspoot in je Bijlmerflatje. Toen la familie Wateetons vandaag in hij nabijgelegen kustplaatsje Churros ging eten stapte meneer even een carniceria binnen. Daar stonden drie poten opgesteld, een Iberico van 6 euro per 100 gram, ééntje met soort Grand Cru achtige naam van 2,70 per 100 gram en een gewone, van 1,80. Hoewel hij vast van plan was de exacte namen te onthouden was hij ze bij de auto alweer vergeten. In zijn beste Spaans sprak hij: “goede vrouw, graag van elke soort 100 gram”.  Thuis gekomen was het echter volkomen onduidelijk in welk pakketje welke ham zat. En eigenlijk waren ze alledrie even lekker. Heerlijk zelfs. Degene die we, door zijn donkere kleur, als vermoedelijke Iberico bestempelde was misschien iets rijker van smaak. Maar dat kan ook verbeelding zijn geweest. Volgende keer nemen we gewoon die van 1,80.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
11 sep
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

25 sep
Culicollab: Joël Broekaert & Meneer Wateetons – Instagram live over bonen 20:00 tot 21:00 uur

04 okt
Culicollab: Meneer Wateetons & Robert Verweij: de snelkookpan 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99

07 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

11 okt
Live online workshop “azijn maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend