Poehee

Poehee


courgette maat 41/42

 

Kijk, dit is nou een courgette!
Meneer kocht hem bij de melktap in Zunderdorp – Amsterdam. Daar liggen geregeld groenten op een tafeltje, met het geschreven verzoek 50 cent achter te laten als je iets meeneemt. Meneer was in een vrijgevige bui en maakte er een euro van. Want zeg nou zelf, 1.4 kilo courgette voor 50 cent… zo wordt het nooit wat met de recessie. De courgette zat overigens vol zaden. Meneer de kweek-courgette-eter was dat helemaal ontwend.

 1. 1
  Eetschrijver

  Vol zaden, tja. Dan bedenk je je dat de Vlamingen, die natuurlijk gruwen van dat Frans, een courgette gewoon een pompoen noemen. En in een pompoen horen zaden. Ik weet eigenlijk niet of je die van een courgette ook lekker kunt roosteren. Heeft meneer ze nog?

 2. 2
  Meneer Wateetons

  Meneer heeft ze gewoon aan gort gesneden en gedaan of hij ze niet zag. Hij proefde ze ook nauwelijks, ze zijn erg zacht. Geen roostermateriaal denk ik, alhoewel ik de ander helft van de courgette vanavond maar eens ga roosteren, wie weet wat er gebeurt.

 3. 3
  Cara

  Maar meneer toch, je moet ook juist zoeken naar de kleinere courgettes. Die zijn vaak lekkerder en minder zaderig. Onthouden voor de volgende keer! In engeland lagen ze altijd per kilo in de bak in de supermarkt, net als bijv. worteltjes. Een centimeter of 2 of 3 doorsnee en een centimetertje of 12 lang. Heerlijk!

 4. 4
  Sjoerd

  Leuke site dit! Ik heb je aan mijn blogroll van mijn net opgestarte blog toegevoegd. Niet dat dat nu zal gaan zorgen voor een gigantische boost aan traffic naar je website: ik ben zo ongeveer de enige bezoeker van mijn eigen weblog. Zie het toch maar als eerbetoon.

  En nee zo’n dikke courgette zou ik ook niet graag eten: te waterig. Ik had eens een pompoen uit mijn moestuin, die veel te ver was doorgegroeid. Na een paar maanden rotten in de schuur kwam er weer een nieuwe plant uit de zaadjes groeien, die zelfs nog een baby-pompoentje gaf. Maar toen was ie wel echt op. Wellicht dat je de courgette op die manier ook nog een tweede leven kan geven?

  En die melktap, daar moet ik ook eens gaan kijken.

 5. 5
  Meneer Wateetons

  Dank Sjoerd! Ik wilde als eerste op je grachten-vis post reageren maar een registratie was vereist. Daar begint natuurlijk niemand aan. Uitzetten die hap. Je post inspirereerde me in ieder geval tot nieuwe visavonturen.

 6. 6
  Sjoerd

  Ach ja, dat is niet zo handig inderdaad. Hij staat nu uit, kom gerust nog een keer langs. Een reactie op mijn site betekent op dit prille moment heel veel voor mij: pas dan is het een echte weblog, tot dan is het een verfijnde manier van praten tegen jezelf.

  En ja paling: ga ze vangen die nepslangen! Ik las dat jij een rookoven hebt, dan is het nog meer de moeite waard. Hoewel de dikkerds gerookt minder lekker zijn dan gestoofd. En er zitten me een boel dikkerds!

Geef een reactie