van alles |

Poehee

courgette maat 41/42

 

Kijk, dit is nou een courgette!
Meneer kocht hem bij de melktap in Zunderdorp – Amsterdam. Daar liggen geregeld groenten op een tafeltje, met het geschreven verzoek 50 cent achter te laten als je iets meeneemt. Meneer was in een vrijgevige bui en maakte er een euro van. Want zeg nou zelf, 1.4 kilo courgette voor 50 cent… zo wordt het nooit wat met de recessie. De courgette zat overigens vol zaden. Meneer de kweek-courgette-eter was dat helemaal ontwend.


0 reacties op “Poehee
  1. Vol zaden, tja. Dan bedenk je je dat de Vlamingen, die natuurlijk gruwen van dat Frans, een courgette gewoon een pompoen noemen. En in een pompoen horen zaden. Ik weet eigenlijk niet of je die van een courgette ook lekker kunt roosteren. Heeft meneer ze nog?

  2. Meneer heeft ze gewoon aan gort gesneden en gedaan of hij ze niet zag. Hij proefde ze ook nauwelijks, ze zijn erg zacht. Geen roostermateriaal denk ik, alhoewel ik de ander helft van de courgette vanavond maar eens ga roosteren, wie weet wat er gebeurt.

  3. Maar meneer toch, je moet ook juist zoeken naar de kleinere courgettes. Die zijn vaak lekkerder en minder zaderig. Onthouden voor de volgende keer! In engeland lagen ze altijd per kilo in de bak in de supermarkt, net als bijv. worteltjes. Een centimeter of 2 of 3 doorsnee en een centimetertje of 12 lang. Heerlijk!

  4. Leuke site dit! Ik heb je aan mijn blogroll van mijn net opgestarte blog toegevoegd. Niet dat dat nu zal gaan zorgen voor een gigantische boost aan traffic naar je website: ik ben zo ongeveer de enige bezoeker van mijn eigen weblog. Zie het toch maar als eerbetoon.
    En nee zo’n dikke courgette zou ik ook niet graag eten: te waterig. Ik had eens een pompoen uit mijn moestuin, die veel te ver was doorgegroeid. Na een paar maanden rotten in de schuur kwam er weer een nieuwe plant uit de zaadjes groeien, die zelfs nog een baby-pompoentje gaf. Maar toen was ie wel echt op. Wellicht dat je de courgette op die manier ook nog een tweede leven kan geven?
    En die melktap, daar moet ik ook eens gaan kijken.

  5. Dank Sjoerd! Ik wilde als eerste op je grachten-vis post reageren maar een registratie was vereist. Daar begint natuurlijk niemand aan. Uitzetten die hap. Je post inspirereerde me in ieder geval tot nieuwe visavonturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

06 dec
Live online workshop “hotsauces maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp