van alles |

Hiep hiep hoera: watEENons

Drie handjes in de lucht voor la familia Wateetons!

Zaterdag 2 december plaatste meneer zijn eerste post en dat maakt Wateetons.com vandaag één jaar oud. Even wat statistieken:

  • meneer (94%) en mevrouw (6%) schreven 292 stukjes (vier stukjes per vijf dagen)
  • … waarop u 545 keer reageerde (bijna twee reacties per stukje).
  • Die 292 posts bevatte slechts in 47 gevallen een recept, een receptendichtheid van 16%, kom daar maar eens om in de culiwereld! Meneer maakte ooit schertsend de grap eens een kookboek te willen schrijven zónder recepten. Hij is goed op weg.
  • But enough about us, let’s talk about you! U, dat bent u met z’n gezellige 23.199e.
  • Een derde van u is vaste bezoeker, u surft op maandagochtend bij een bakkie pleur langs om te zien of de Wateetonsjes nog wat hebben laten aanbranden. Een derde van u komt via Google (waarover hieronder meer) en een derde komt verdwaasd binnen strompelen via links op andere weblogs of websites (waarbij Kokenmetkanker en Eetschrijven bovenaan staan).
  • De googleaars onder u, wat zoekt u hier? Welnu, u zoekt een ‘boodschappenlijst‘. Met stip bovenaan. That’s it. Een boodschappenlijst. Wat er op staat is blijkbaar niet zo van belang. Meneer zal binnenkort eens een paar boodschappenlijstjes voor u opstellen. Of koop het boek van Janneke Vreugdenhil, zitten ze al in. Maar laten we ook het ‘zuurkool recept’ niet vergeten. U wilt wel eens wat anders dan de combinatie met aardappelpuree? Meneer hoopt dat zijn Choucroute au cidre de vette jus heeft kunnen uitbannen. Of anders wel zijn mislukte poging om zelf zuurkool te maken. Meneer’s muffin recept dat alle muffin recepten overbodig maakt deed het ook goed. En tenslotte heeft het worstmaakvirus de burger definitief aangestoken. Men komt en masse op Wateetons.com middels de zoekterm ‘worst maken’. Leest en wordt wijs.
  • U zoekt overigens ook wel eens op ‘ziekenhuis boven ei’, ‘orgel zelfbouw’, ‘hoe heet zo’n plank die de pizzabakker gebruikt om de pizza in de oven te doen’, ‘goedkoopste espressobonen’ (the horror!), ‘kanker kweepeer’, ‘kruid om betovering te verbreken’, ‘laat zien hoe een vaken geslagt wodt’, ‘relatiecrisis’ en ‘wat zijn pepernoten?’ (ah!). Meneer heeft daar blijkbaar wat over te melden.

Enfin, we vinden het gezellig dat u zo af en toe eens langssurft. Blijft u dat doen? Dan blijven wij schrijven over gelagte varkens, orgelbouw en pizzaplanken.


0 reacties op “Hiep hiep hoera: watEENons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp