Meneer wordt genoemd, maar ook niet


Onlangs kreeg ik een vermakelijk boekje van Nienke Oosterbaan in handen, vol met vrolijke tips voor de stadse bewoner die zijn ecologische voetstap wil verkleinen en van zijn huis een zelfvoorzienend paradijsje wil maken. Zo leerde meneer hoe hij Autarkisch kan poepen (kan ik iedereen aanraden), hoe hij zelf een waterzuiveringsinstallatie maakt en waar hij zijn lege printercartridges kan laten. Of eigenlijk leerde hij helemaal niets want de informatie is zo summier dat je na afloop nog helemaal niets weet. Wel is het vlot vormgegeven en grappig geïllustreerd. Een fijn nutteloos koffietafelboek dus voor als je hippe Llink-vrienden over de vloer komen.

Met een paar pennestreken werd ook beschreven hoe je zelf worst moest maken. De priegeltekeningetjes kwamen meneer wel een beetje bekend voor. Na enkele seconden bonste zijn hard wild van vreugde: hij zag zijn Charlotte! Analoog!

Kijk en oordeel zelf: hier meneer’s eerste worstfoto’s en hier de tekeningetjes. Wat zegt u. Wordt meneer genoemd?

Geef een reactie