Stel, op een dag


Stel dat je op een dag een duif op je aanrecht hebt liggen. Gekocht bij de poelier, gekregen van je jagende buurman, gevonden op de Dam of je balkon. Wie zal het zeggen. Feit is: je hebt een duif,  hij is dood en hij ligt op je aanrecht. Wat te doen? Meneer wist het ook niet echt, maar wat hij deed, legde hij vast. Voor zijn nageslacht en de mensheid. En u natuurlijk, bovenal.

Of klik als de embedded player niet werkt

 1. 1
  Arden

  Proficiat met deze volgende culinaire stap 😉 en het vastleggen van het geheel, nu weet ik tenminste wat ik moet doen als onze kat een dooie duif mee naar huis neemt ……..

 2. 4
  meneer wateetons

  Hij was lekker. De borst althans. Een heerlijk krachtige wildsmaak die een beetje aan lever doet denken. Vlees had ook precies de juiste gaarheid (toeval) en was opvallend zacht. Alleen het vel was niet om door te komen, erg taai.

 3. 5
  Ellen

  Wow, meneer! Mooi filmpje. Nou ben ik toch heel benieuwd wie deze duif om het leven heeft gebracht. De kat? Of toch meneer zelf?

  De confit en de bouillon waren niet zo lekker begrijp ik?

 4. 6
  Kokend Water

  Respect! Daarmee heeft u op de valreep in elk geval een van de voornemens van 2008 ingelost!

  Wat ik me wel afvraag: hoe ervoer u het snijden in een herkenbaar dier, en daarmee samenhangend het consumeren van het vlees? Dus niet zozeer de smaak, maar de ervaring/verrijking?

 5. 7
  julle

  “Duidelijk een vermoorde duif en niet eentje van de poelier. “…..
  denk je dat duiven bij de poelier dood zijn gegaan van ouderdom ofzo…. :S

  Het liedje heet birds of a feather tog? ik kan het nergens vinden , waar heb jij het vandaan ?

 6. 8
  Fir

  stel op een dag, gebruik je een muziekje van Matthew Herbert onder het slachten van een echte Amsterdamse patat duif. En de componist is vegetarier.
  Interesante combi.
  Ziet er goed uit.

 7. 10
  gerda

  Gedurft!
  Ik zou het eten van een stadsduif zeker niet aanraden. Velen zijn ziek door eenzijdig voedsel. Een gevonden duif is helemaal uit den boze, aangezien je niet weet waaraan hij dood is gegaan en hoelang hij er al ligt.
  Voor de rest: een mooie reportage.

Geef een reactie