De Wildplukwijzer is nu beschikbaar voor iphone

De Wildplukwijzer is nu beschikbaar voor iphone


Fruit en noten, rechtstreeks uit de natuur en bij jou om de hoek. Gratis, lekker, biologisch, onbespoten en foodmileloos. Wil jij weten waar je in jouw omgeving de lekkerste noten, kruiden en vruchtjes kunt vinden? Grijp je iphone en installeer de per vandaag beschikbare gratis wildplukwijzer app voor iphone (de androidversie bestond al). Via deze app, gekoppeld aan de site www.wildplukwijzer.nl vind je de verborgen appelboom in het plantsoen om de hoek, de walnoot in het stadspark en de braam, vlier of hazelnoot langs de spoorbaan. Als je nu op pad gaat kun je onder andere appels, peren, hazelnoten, walnoten en tamme kastanjes plukken. De kaart is gratis en openbaar, iedereen kan zelf bomen, struiken of kruiden zoeken én toevoegen. Helemaal 2.0. Helemaal eenvoudig.

Pluk naast de Petteflat!

Over de wildplukwijzer
De Wildplukwijzer is een initiatief van uw aller meneer Wateetons (wateetons.com en auteur van het Handboek voor de Vinex-jager en Over Worst) en kwam tot stand in samenwerking met de werkgroep Oogsten zonder Zaaien (www.oogstenzonderzaaien.nl) van Slowfood Nederland. Elke plukplek op de wildplukwijzer bevat een link naar een uitgebreide beschrijving van deze boom of plant in de Wildplukwiki van Oogsten zonder Zaaien. Andersom kun je in de wildplukwiki direkt doorklikken naar plukplekken in de buurt. De app werd ontwikkeld door Merlin Internet Services in Harderwijk.

De website: www.wildplukwijzer.nl
De iphoneapp: tinyurl.com/wildplukiphone
De androidapp: tinyurl.com/wildplukandroid

De wildplukwijzer in de media
‘De Tomtom van het wildplukken’ – Elsevier
De wildplukwijzer is ‘verplichte kost’ – Foodlog.nl
‘Simpel en overzichtelijk.. en het mooiste is nog wel de wildpluk app’ – Nederlands Dagblad
‘Zeer leuk’ – Onno Kleyn
Meer media

 

 

1 comment

Add yours
  1. 1
    patrick

    Super app. Maar een klein foutje. En ik kom er niet 123 achter waar te melden.
    Ik heb ooit een vindplek aangevenen en die staat er nu wel in maar helaas is hij er verkeerd ingekomen. Mispel is appel geworden en dus klopt het dan meteen niet meer met de achterliggende wiki.
    Het gaat over de locatie in Drachten ( bij zwembad de Welle)

Leave a Reply