Nieuwe workshop: kop tot staart GANS


Jawel vrinden, na de succesvolle kop tot staart workshops varken, lam en wild zwijn organiseert uw favoriete foodwriter en workshopleider Meneer Wateetons op 30 april een kop tot staart workshop GANS.

We verzamelen rond 14:00 bij Boergondineren waar na een kop koffie en welkom een jager uit Waterland uitleg geeft over het waarom en hoe ganzenjacht. Je leert het verschil tussen brandgans, grauwe gans en nijlgans en het zal duidelijk worden waarom ganzen worden bejaagd en wat er vervolgens met al dat vlees gebeurt. Vervolgens zal de jager demonstreren hoe je een gans ontdoet van zijn veren en uitbeent. Wat deze kop tot staart workshop extra bijzonder maakt is dat je vervolgens zelf aan de slag mag, met je eigen gans. Dus niet alleen toekijken (wat ook leerzaam is) maar zelf plukken, villen en uitbenen.

Als de ganzen uitgebeend zijn verwerken we ze op allerlei manieren: worst, paté, saté, rillettes, konfijten, ganzenborst op de BBQ, in de rookoven en nog veel meer. Draaien, roken, koken en smoken! Tenslotte eten we dit heerlijks op. Alles wat niet direct genuttigd kan worden, zoals de paté, neem je mee naar huis om er in de dagen erna van te genieten.

Voor de drank en bijgerechten wordt gezorgd door Boergondineren. Zij die daar wel eens een workshop gevolgd hebben weten dat Sacha ervoor zorgt dat het ons aan niets ontbreekt.

Datum: zaterdag 30 april
Tijd: inloop 14:00, start 14:30, verwachte eindtijd is 23:00
Locatie: Boergondineren, Liergouw 78a, Ransdorp (Amsterdam)
Kosten: €125 per persoon, dat is inclusief drankjes, maaltijd en hapjes. En je eigen ganzenvlees natuurlijk.

Aanmelden voor de workshop kan via meneer@wateetons.com (bij voorkeur) of 06 81255054 (eventueel).

Meer workshops: https://wateetons.com/wateetons-workshops/

 

Geef een reactie