filmpje, Over Rot, recept, zelf maken |

Foodfilmpje: tempeh maken

Sharing is caring! Meneer laat op foodtube.nl zien hoe je met een ziploc van Ikea, een speld en een CV-ketel je eigen zwarte bonen tempeh maakt. (Meer (meer? ALLES!) over fermenteren leer je natuurlijk in zijn multi-genomineerde fermentatiebijbel Over Rot of tijdens een van zijn workshops fermenteren.


8 reacties op “Foodfilmpje: tempeh maken
  1. Super leuk! Ik heb twee vragen: hoe lang is een starter houdbaar? En je zei in het filmpje dat je met één starter je hele leven tempeh kan maken, maar hoe ga je dan verder als je starter op is? Dan schraap je dus die witte laag van je gemaakte tempeh af en gebruik je die als schimmel? Maar hoeveel heb je dan ongeveer nodig daarvan?

  2. Super leuk! Ik heb twee vragen: hoe lang is de starter houdbaar? En je vertelde dat je met één starter je hele leven tempeh kan maken. Als de starter op is, ga je dan over op het gebruiken van die witte laag van je eerder gemaakte tempeh als starter? Zo ja, hoeveel gebruik je daarvan ongeveer? Dank!

    1. Ha Mirre, hier vind je de starter: https://startercultures.eu/nl/product-category/bonen-granen-rijst-nl/aziatisch-nl/aziatische-starters-nl/. ‘De rest van je leven’ is in dit filmpje een beetje te poetische taal. Een zakje is meestal genoeg voor een kilo of 15. Dat is meer tempeh dan de meeste mensen ooit maken. Je kunt inderdaad ook het witte laagje gebruiken. Met een theelepel ervan opgelost in wat water kun je al heel wat bonen starten. Alleen, onze ervaring is wel dat het wat minder goed werkt dan een echte starter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Rotzooi festival op 2 en 3 juli (met oa sandor Katz)

Op 2 en 3 juli is de vijfde editie van het ROTZOOI fermentatiefestival, op het Smaakpark in Ede. Met lezingen, workshops, en een markt (en Sandor Katz).


Pekelzout

11 no waste tips voor je fermentatievocht

Gooi je fermentatievocht, of pekel, van je groentefermentatie niet weg. Je kunt er ontzettend veel mee. 11 no waste tips, van ceviche tot pekelzout (+ recept).

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
06 jul
Live online workshop gefermenteerde frisdranken maken: kvass, tepache en gemberbier 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 sep
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

28 nov
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend