filmpje, Over Rot, recept, zelf maken |

Foodfilmpje: tempeh maken

Sharing is caring! Meneer laat op foodtube.nl zien hoe je met een ziploc van Ikea, een speld en een CV-ketel je eigen zwarte bonen tempeh maakt. (Meer (meer? ALLES!) over fermenteren leer je natuurlijk in zijn multi-genomineerde fermentatiebijbel Over Rot of tijdens een van zijn workshops fermenteren.


8 reacties op “Foodfilmpje: tempeh maken
  1. Super leuk! Ik heb twee vragen: hoe lang is een starter houdbaar? En je zei in het filmpje dat je met één starter je hele leven tempeh kan maken, maar hoe ga je dan verder als je starter op is? Dan schraap je dus die witte laag van je gemaakte tempeh af en gebruik je die als schimmel? Maar hoeveel heb je dan ongeveer nodig daarvan?

  2. Super leuk! Ik heb twee vragen: hoe lang is de starter houdbaar? En je vertelde dat je met één starter je hele leven tempeh kan maken. Als de starter op is, ga je dan over op het gebruiken van die witte laag van je eerder gemaakte tempeh als starter? Zo ja, hoeveel gebruik je daarvan ongeveer? Dank!

    1. Ha Mirre, hier vind je de starter: https://startercultures.eu/nl/product-category/bonen-granen-rijst-nl/aziatisch-nl/aziatische-starters-nl/. ‘De rest van je leven’ is in dit filmpje een beetje te poetische taal. Een zakje is meestal genoeg voor een kilo of 15. Dat is meer tempeh dan de meeste mensen ooit maken. Je kunt inderdaad ook het witte laagje gebruiken. Met een theelepel ervan opgelost in wat water kun je al heel wat bonen starten. Alleen, onze ervaring is wel dat het wat minder goed werkt dan een echte starter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermentatie to do list

Check deze handig kaart met bekende fermentaties, gecategoriseerd naar hoofdingrediënt. Welke heb je nog niet geproefd?


Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 apr
GRATIS live online workshop “kimchi maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

19 apr
Live online workshop “knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mei
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

10 mei
Live online workshop “wecken en inmaken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

13 mei
Powerworkshop worst maken – op het pizzaloversfestival 12:00 tot 13:00 uur

02 jun
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend