van alles, Wateetons Testkeuken |

Wateetons Testkeuken: Lidl Silvercrest foliesealapparaat – kun je goed zuigen voor €25?

   De seal, stop en vacumeerknop

Het is één van meneers favoriete keukentools: zijn vacumeerapparaat. Alles wat je vacumeert ziet er superprofessioneel en smakelijk uit. Bovendien blijft voedsel langer vers omdat het van zuurstof wordt afgesneden. Vriesbrand: iets van het verleden. Het is het bijna onmisbare hulpje bij sous vide garen en ideaal voor droogzouten van je charcuterie. Hieperdepiep voor het vacumeerapparaat.

Foodsaver
Meneer kocht ooit een tweedehandsje voor €25: een Foodsaver met een nieuwprijs van rond de €150. Prima dingetje, al duurde het even voor meneer door had dat hij pas klaar was als het lichtje ‘uit’ ging. Iets wat tijdens zijn workshops ook steevast voor verwarring zorgt. Ook bleek het allereerste zakje dat hij ooit probeerde te vacumeren lek, kwam hij na een kwartier gefrustreerd zuigen achter. Toegegeven, daar kan de Foodsaver niets aan doen. De ‘seal’ is ook niet betrouwbaar. Hij treft zijn zakjes nog wel eens andermaal gevuld met lucht in zijn koelvak. Twee sealtjes dan maar. Een ander nadeel van het apparaat is dat hij zelf kiest wanneer hij sealt, namelijk pas als alle lucht eruit is. Dat maakt dat iets sealen dat een beetje vochtig is niet lukt. De Foodsaver zuigt al dat vocht eruit waarna hij een natte gleuf probeert dicht te smelten.  En we weten allemaal hoe dat afloopt. Onverminderd hartje dus, maar je moet de Foodsaver wel een beetje sturen.

Silvercrest
De Lidl – na de Action meneers favoriete winkel- verkoopt er ook één. Een ‘foliesealapparaat’ noemen ze het. Geen trematroubles. Slim. Het apparaat mag weg voor onder de €25. In de afgelopen weken heeft het in casa Wateetons 2 menig vacuüm gecreëerd (twee trema’s, dank u autocorrect). Net als de Foodsaver en alle andere huishoudvacumeerapparaten werkt hij door het zuigen van lucht uit de verpakking. De professionele broertjes die slagers cum suis duwen de lucht er juist uit. Je hebt daarom een ander type zakken nodig: met microstructuur. Bij de Silvercrest krijg je een rol bij. Je moet dus zelf een onder en een bovensealtje zetten om een zak te creëren. Dat kan handig zijn als je een worst van een meter of een stofzuigerstang wilt vacumeren maar meneer gebruikt liever gewoon zakken. Die koop je online bij Marmelot, Allpax of vacuumgigant.nl (een onderdeel van Vuur en Rook).

Het is een prima apparaat. Hij lijkt iets minder hard te zuigen dan de Foodsaver, maar meneer heeft daar nog geen nadeel van weten te ontdekken. Een duidelijk voordeel van de Silvercrest is dat je zowel automatisch als handmatig kunt sealen. Geen vol met vleesvocht of marinade gezogen apparaat meer dus. En geen natte gleuf. Je kunt er zo zelfs soep of bouillon mee verpakken. Tot op heden heeft geen enkele seal het nog begeven. Hij voelt wel een beetje licht en kwetsbaar aan, gecombineerd met het geweld dat nodig is om hem dicht te klikken vreest meneer een beetje voor zijn levensduur. De tijd zal het leren. Voorlopig is het voor de thuiskoker een prima apparaatje, dat je voor dit geld niet kunt laten liggen.

Update

De hierboven beschreven Silvercrest vacumeermachine is vervangen door Iets luxere vacumeermachine van €39,95. Nog steeds geen geld natuurlijk.

Lidl Silvercrest foliesealapparaat
€24,95 + 2,99 verzendkosten
via Lidl-shop.nl

pssst: meer uit Wateetons Testkeuken. Of niet alle Silvercrest is top.


0 reacties op “Wateetons Testkeuken: Lidl Silvercrest foliesealapparaat – kun je goed zuigen voor €25?
  1. net zo’n apparaat gekocht echter waarom zitten er aan die zakjes van die sluitstrips?? daardoor geen vacuüm, heb ze eraf geknipt echter dat kan toch niet de bedoeling zijn??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp