van alles |

Nieuwe Wateetonsmobiel

Geodriehoek, een krik, passer, schoenlepel en breekijzer. Maar dan paste het altijd weer in meneers oma-autootje. Die stoere meneer met zijn kaaklijn, 6-pack en no 10. molens vervoerde zijn staal en ego in een Kia Picanto. Een witte. Er zat nog net geen ‘baby on board’ sticker op de achterkant. Dat paste dus wonderwel altijd weer. Kratjes met molens en snijplanken, een rookoven of BBQ en af en toe vijfentwintig dode ganzen of een wild zwijn. Maar de vering piepte en kraakte, passagiersstoel was gevuld tot het plafond en meneers humeur liet een steeds dieper schuurspoor achter in het asfalt.

Niet langer. Meneer heeft een bedrijfsbus. Een donkerblauwe Volkswagen Transporter t5 2.5 TDI. Alles past erin. Zijn Kia, ware die niet bij de dealer achtergebleven, zou zo in de laadbak kunnen. Meneer hartje zijn nieuwe bus. Aan het verbruik moet hij wel even wennen, het formaat, het rijden op de spiegels. Maar álles past erin. Zelfs, laten we zeggen, een bed. Meneer kocht een simpel Ikeabed van 140 breed, verhoogde de poten, sloopte het hoofdeinde eruit, zette het vast met spanbanden en vulde de 40 cm eronder met kratjes. Een paar ledlampjes en een kussens later was zijn bedrijfsbus tot een tijdelijk camperbus omgetoverde. Ook dat lukt met een witte picanto toch minder makkelijk. Over een uurtje vertrekt hij, dochter Wateetons naast hem en een brandertje en BBQ achterin, naar het zuiden. Of het westen of oosten. The road ahead is empty.

 

 


0 reacties op “Nieuwe Wateetonsmobiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp