van alles |

Sloveense zure melk (x2)

Altijd speurende naar onbekende gefermenteerde producten trof meneer in het koelvak van een supermarkt net buiten het Triglav park in de Sloveense alpen deze twee flesjes aan. Er lag nog meer gefermenteerde zuivel maar meneer herkende die als ‘gewone’ yoghurt, boter, kefir (opvallend veel), kwark of yakult. En er is maar beperkt plek in de koelbox

Die met de rode dop smaakte een beetje naar kefir: fris zuur, dun maar iets klonterig en met een hint van koolzuurgas. Google Translate legde uit dat Kislo Mleko gewoon ‘zure melk’ betekent. Ijzersterke marketing. Had meneer kunnen weten want in die zelfde supermarkt ontdekte hij vijf minuten eerder dat kis het woord voor azijn is. Een teleurstellende conclusie omdat de kleine jerrycan ‘Alcoholisk kis’ dus geen 2 liter spotgoedkope alcohol bleek. De andere yoghurtdrank was milder, dikker en wat zoeter. De vertaling: karnemelk.
‘t Is een groots ontdekker, die meneer.


0 reacties op “Sloveense zure melk (x2)
  1. Super leuk, dat is voor mij echt op vakantie gaan. Geen idee hebben wat je koopt en vol met verrassingen. Zit nu in Tsjechië.

  2. Beetje off topic, maar een pot soep voor de makkelijke maaltijd die echt binnen de datum was maar erg vreemd rook bleek na het opeten en uit nieuwsgierigheid de volgende vertaling van de ingrediënten op te leveren. Denk dat ik de huisdieren rook..
    —–
    Nahlik een Nahlik Tel: 5 Dr Ekow. Soep standaard vleesproduct warmtebehandeling. Water, runderpens 9%, varkensvlees buiken leer 6 Vepr 4%, 3 bloem, wortel- magic / kan veel E621 gluten, melkpoeder en droog skoráp bevatten. fruit, zoetstof middel Huisdieren. smaak en geur Podil E631, E635, richt zuur. E330, E 535 tegenspel agens, kleurstoffen karamel. vaste componenten min. 19% predtepelným zpracováním.Část vaste component van de vleesverwerkende schakelt de soep. Max. vet 5 5 Na opening binnen 48 uur. Výrobníšarže nummer correspondeert met de datum van de consumptie. 15 10 2017 594 8 066 410 030 650 g

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
02 jun
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

07 jun
Live online workshop “warm en koud roken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

05 jul
Live online workshop “fried chicken maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 sep
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

11 okt
Live online workshop “azijn maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend