Sloveense zure melk (x2)

Sloveense zure melk (x2)


Altijd speurende naar onbekende gefermenteerde producten trof meneer in het koelvak van een supermarkt net buiten het Triglav park in de Sloveense alpen deze twee flesjes aan. Er lag nog meer gefermenteerde zuivel maar meneer herkende die als ‘gewone’ yoghurt, boter, kefir (opvallend veel), kwark of yakult. En er is maar beperkt plek in de koelbox

Die met de rode dop smaakte een beetje naar kefir: fris zuur, dun maar iets klonterig en met een hint van koolzuurgas. Google Translate legde uit dat Kislo Mleko gewoon ‘zure melk’ betekent. Ijzersterke marketing. Had meneer kunnen weten want in die zelfde supermarkt ontdekte hij vijf minuten eerder dat kis het woord voor azijn is. Een teleurstellende conclusie omdat de kleine jerrycan ‘Alcoholisk kis’ dus geen 2 liter spotgoedkope alcohol bleek. De andere yoghurtdrank was milder, dikker en wat zoeter. De vertaling: karnemelk.
‘t Is een groots ontdekker, die meneer.

  1. 4
    Gijsbert

    Beetje off topic, maar een pot soep voor de makkelijke maaltijd die echt binnen de datum was maar erg vreemd rook bleek na het opeten en uit nieuwsgierigheid de volgende vertaling van de ingrediënten op te leveren. Denk dat ik de huisdieren rook..
    —–
    Nahlik een Nahlik Tel: 5 Dr Ekow. Soep standaard vleesproduct warmtebehandeling. Water, runderpens 9%, varkensvlees buiken leer 6 Vepr 4%, 3 bloem, wortel- magic / kan veel E621 gluten, melkpoeder en droog skoráp bevatten. fruit, zoetstof middel Huisdieren. smaak en geur Podil E631, E635, richt zuur. E330, E 535 tegenspel agens, kleurstoffen karamel. vaste componenten min. 19% predtepelným zpracováním.Část vaste component van de vleesverwerkende schakelt de soep. Max. vet 5 5 Na opening binnen 48 uur. Výrobníšarže nummer correspondeert met de datum van de consumptie. 15 10 2017 594 8 066 410 030 650 g

Geef een reactie