Leer -meer- van meneer: online cursus onderzoeksjournalistiek ‘de zin en onzin van foodtrends’

Leer -meer- van meneer: online cursus onderzoeksjournalistiek ‘de zin en onzin van foodtrends’


Meneer Wateetons, auteur van vijf standaardwerken over onder andere worst maken, fermenterenroken en drank maken deelt zijn kennis ook graag op andere manieren. Zijn workshops zijn welbekend, en hij geeft die ook in de vorm van cursussen van één tot vier dagdelen binnen opleidingen in de horeca, of voor koks of ander restaurantpersoneel.

Meneer verzorgde dergelijke lessen zowel voor individuele restaurants, verschillende ROCs (waaronder de sterklas van het ROC van Amsterdam), en hotelscholen, maar ook in de vorm van bijscholing via Gastronomix, voor koks van het Gastronomisch Gilde, en tijdens zijn tweedaagse fermentatiecursus voor koks en foodprofessionals voor Teest. Daarnaast is hij gastdocent aan de cursus foodjournalistiek aan de Fontys hogeschool.

Lees hier meer over de onderwijsmogelijkheden.

Nieuw: online schrijfcursus

Onlangs ontwikkelde hij in samenwerking met Elle Eten voor Editio een online cursus culinaire onderzoeksjournalistiek: ‘de zin en onzin van foodtrends‘. Die staat nu, samen met een cursus ‘wijnschrijven’ van Harold Habersma en ‘kookboek uitgeven’ van Jonah Freud online,

Wil jij goed en kritisch leren schrijven over foodtrends en de zin en onzin van alle hypes op dit gebied? Dan is dit de cursus die je moet volgen. De vraag is namelijk: ‘Wat eet ons nou eigenlijk?’ Begeleid door de meester in dit genre: Meneer Wateetons.

In deze vierweekse cursus leer je de basis van kritische culinaire onderzoeksjournalistiek

Je ontwikkelt een sceptische en wetenschappelijke blik, waardoor je – toekomstige – foodtrends – en claims kunt beoordelen en daarover artikelen kunt schrijven.

Niveau Beginner Gevorderd
Duur 4 weken
Prijs € 425 | € 351,24 ex. btw

lees meer

  1. 1
    Gijsbert

    Echt? “In het dagelijks leven heet hij geen meneer en doet hij serieuze en verantwoorde dingen op kantoor.” En dan vooral het middelste deel 🙂

Geef een reactie