Chips van de week: pretzel pieces van Snyder’s of Hanover

Chips van de week: pretzel pieces van Snyder’s of Hanover


Meneer trof ze voor het eerst in de supermarkt op Curacao, waar het aanbod uit een curieuze mix van oerhollandse en Amerikaanse producten bestaat. Deze stonden in het Amerikaanse schap. Vergeet schelpen, t-shirts of armbandjes. Vriendin Wateetons maak je niet blijer dan met een zak chips als souvenir. Ze was blij en de zak was snel op. Een week later vond hij ze andermaal in het buitenland, Zweden dit keer, in nieuwe smaken. Vriendin weer blij. Tot ze enkele dagen later een fototje appte van de uitverkoopbak van de Jumbo. Euro per stuk, en de hele bak voor een tientje. Wie maakte me los. En, “waar is mijn t-shirt, lul”.

Minder uniek dus dan hij had gedacht, deze pretzelchips van Snyder’s of Hanover. Maar daarom niet minder lekker. Dikke hompen gebroken pretzel in een pittig poederlaagje van bouillon en MSG. Met smaken als cheddar bacon, hot buffalo wings en jalapeno. De sensatie is volledig nieuw. Eerst laat je de harde brok door de mond rollen, dan zuig je alle umami eruit om vervolgens het restant te vergruizen tussen je kiezen. Een hinkstapsprong van mondgeluk. De drie smaken die meneer tot nu toe in Nederland aantrof zijn:  cheddar bacon (lekker), Jalapeno (ook lekker), en honey mustard & onion (te zoet, nee dank u). De buffalo wings (de lekkerste) heeft hij nergens meer gezien. Er zijn zelfs nog meer smaken volgens de website

Meer dan een gram of 10 heeft meneer niet nodig, om volledig verzadigd te raken. Vriendin Wateetons ongeveer vier keer zo veel. En een t-shirt. 

Cijfer: 9

Snyders of Hanover pretzel pieces
Te koop bij: Jumbo en online
Kosten: ca €2,25 (of wachten op een aanbieding)

Geef een reactie