zelf maken |

Nieuwe pizzaoven in casa Wateetons

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”28″ exclusions=”51,52″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Ooit was u getuige van de bouw van meneers pizzaoven. Drie zomers lang hebben we gelachen (jullie) en gehuild (meneer). Toen was hij af en maakte meneer er ongeveer tien pizza’s per zomer in. Inmiddels zijn zowel mevrouw Wateetons als het bijbehorende buitenhuisje en de pizzaoven niet meer de zijne. Zo gaan die dingen soms in de liefde. Hoe anders is het met pizzaovens. Die liefde slijt nooit. Meneer was dus weer toe aan een oven in zijn tuin. Wijzer (en armer) geworden besloot hij er dit maal geen drie jaar, twee barkies, anderhalve ton steen en zes liter traanvocht tegenaan te gooien. Op de eerste Butchers Heaven ontmoette hij Pieter Städler, een jonge Rotterdamse bouwer met een jaloersmakend stoere naam en dito oven. Een ingenieus ontwerp, dat je deels nog zelf in elkaar moet zetten met een paar stapels bakstenen. Daardoor blijven de verzendkosten voor de bouwer laag en de bevrediging voor de aankoper hoog: het Ikea effect. Inmiddels verkoopt Städler Made alleen nog de verbeterde versie. Net zo ingenieus, maar nu wel helemaal compleet. Voor meneer had hij gelukkig nog wel een tweedehandsje van de oerversie liggen. Meneer wil bouwen, al is het maar tien minuten. 

Meneer Wateetons heeft er nu drie keer mee gebakken. De rest van de tijd staat de oven in zijn woonkamer mooi te zijn en zijn huis te vullen met een lichte, maar verrukkelijke houtgeur. Het was even zoeken naar de juiste hoeveelheid vuur, maar na een keer spelen wist meneer al een oventemperatuur van 300+ graden te bereiken en er in 4 minuten heel behoorlijke pizza’s uit te krijgen. En dat na minder dan een half uur stoken met slechts een houtblok of zes. Ter vergelijking, zijn zelfbouwoven had daar drie uur en ruim een kruiwagen aan brandstof voor nodig. 

Aan de hectare ruimte van het buitenhuisje denkt hij nog wel eens met weemoed terug. Maar dan stookt hij een fikkie in zijn Amsterdamse stadstuintje en concludeert dat het goed is. 


0 reacties op “Nieuwe pizzaoven in casa Wateetons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

24 apr
Live online workshop “balkenbrij, zure zult en hoofdkaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

15 mei
Live online workshop “groente charcuterie maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 mei
Workshop “snacks maken” – op locatie 18:30 tot 22:00 uur | € 119
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp