boodschappen, dieetleed, Over Rot |

20 GRAMS OF PROTEIN! Meneer 'kaaklijn' Wateetons proeft vijf soorten eiwitrijke zuivel

Meneer is nog steeds op zijn kaaklijnqueste. Zijn sixpackplannen zijn van een ‘cut’ van circa 1700 kilocalorieën per dag, inmiddels gewijzigd naar een ‘bulk’ van momenteel 2400 kc. Voor een schriel mannetje als meneer is dat een ongelofelijke bak vreten. Vooralsnog komt hij er niet van aan, dus deze week gooit zijn Personal Body Plan coach er waarschijnlijk weer 100 kc bovenop. Vier keer per week bijt hij in het staal van de sportschool. Zijn voeding bestaat uit 30% eiwitten, zo’n 144 gram per dag. Dat is best een hoop. Die haalt hij uit verschillende bronnen, waaronder zuivel (en ham). Meeneemverpakking van die eerste zijn daarin handig, wereldreiziger die hij is.  Daar komen er steeds meer van. Eiwitten zijn hip.
Hij testte er vijf.
Yogood
Brokkelig en stevig en iets zuur. Er zit alleen maar melk en yoghurtculturen in. Dus heel puur. Het goedje voelt voor 0% nog best dik in de mond. Het zal een soort hangop zijn. Best een prima zij het wat non-descript yoghurtje.
Koolhydraten – Eiwitten – Vetten: 5.2-9.3-0.3 gram per 100 gram
Ehrmann High Protein Vanilla Pudding
Een outlyer door zijn puddingachtigervaring. Dikke vanillevla zeg maar. De verpakking en naam komt nogal Duits over. De pudding bevat een flinke berg ingrediënten waaronder melkpoeder (eiwitten), lactose (‘geen toegevoegde suikers’, jaja, sneaky bastards), verdikkingsmiddelen, zoetstoffen en aroma’s. Curieus: ‘lactose vrij’ staat er groot op de de verpakking terwijl het 5e ingrediënt toegevoegde lactose is. Met een sterretje: <0.1%. En ‘geen gluten’, uniek voor een yoghurt of vla natuurlijk. Toch best lekker, op SBS6-achtige manier. (OMG. Hij is er ook in chocolade!).
 KEV 5.5-10.0-1.5
Lindahls kvarg vanille
Meneer en zijn medesporters hadden deze al gespot bij de supermarkt: de smaakjeskwark van het Zweedse Lindahl’s. Vanille en framboos zijn bekend, maar er schijnen ook perzik-passievrucht en stracciatella op de markt te zijn. Ze zijn al een poosje een favoriete smaaktoevoeging aan meneers verder soms wat saaie dagelijkse 1 kg kwarkinname. Nu dus ook in meeneemverpakking. Handig.
De inhoud bestaat uit met maismeel verdikte melk en wat smaak en zoetstoffen. Het valt hem opeens op dat de kvarg iets korrelig op de tong voelt, een beetje rul alsof het maismeel niet goed gezeefd was. De ervaring is iets frisser dan bij de vanillepudding en bepaald minder lobbig. De zoetstof komt wel vrij hard binnen. Best smakelijk, maar alleen om bij te mengen. Een heel bakje achter elkaar voelt als het eten van een gezinsverpakking zoetjes.  
KEV 3.5 -11.0 – 0.2.
Protein strawberry- powered by Melkunie
Bestaat dat nog, melkunie? In gigantische cijfers staat er op de zijkant de hoeveel eiwit per bakje bevat. 20 grams. In het Engels. Wij sporters spreken alleen Engels. 20 gram is de iconische hoeveelheid die nog steeds door bro-science bodybuilders wordt gehanteerd als het maximum (en minimum) dat je in een maaltijd tot je zou moeten nemen. Het is gewoon 200 gram kwark, dat altíjd ongeveer 20 gram proteine bevat per 200 gram. Ook hier wordt weer geschermd met lactosevrij-met-een-sterretje. Een logisch gevolg van de fermentatie, trouwens. De smaak komt van druivensap en maar liefst 4.5% echte aardbei en wat citroenmelisse. Het voelt dik en kwarkachtig in de mond. Die aardbei proef je terug, helaas gevolgd door een een onaangenaam bittertje. Een blik op de verpakking leert dat we dat danken aan stevia, de goorste onder de zoetmiddelen. Maar ja, ‘natuurlijk’ he. Er zijn een hoop smaken beschikbaar, ook in drinkvorm.
KEV: 6.4-10.0-0.3
Arla Skyr naturel
Yoghurt in Ijslandse stijl. Meneer heeft al een aantal Skyrs geproefd. Die van Arla is vrij eenvoudig, en zit qua mondgevoeldinges ergens tussen yoghurt en kwark in. Een bakje zonder opsmuk. Je krijgt er als enige een beetje muesli bij zodat je ook aan je koolhydraten (en suikers) komt. En een lepeltje, iets wat je bij de andere vier moet missen. De skyr is net als yogood heel puur: er zit yoghurt in. Verder niks. Eh, yoghurt? Arla, skyr is een kwarksoort en geen yoghurt. Neppe shit. De KEV heb ik van de site van Arla gepikt, omdat in deze verpakking ook de muesli wordt meegenomen.
KEV: 4.0-11.0-0.0
Conclusie
Onderweg een (vegetarisch) portie eiwit tot je nemen zonder te foodpreppen of je tot de snackmuur te wenden behoort met deze bakjes tot de mogelijkheid. Goed voor de spiertjes of het vetpercentage, want van zo’n grote hoeveelheid eiwitten zit je snel vol. Voor allemaal geldt dat elke kwark voor minder geld ongeveer al hetzelfde biedt aan KEV, zij het dat die in verpakkingen van 500 gram komen. En zonder smaakje of Engels kreten. Lindahls wint van de hierboven geproefde op cijfers, de minste koolhydraten en vetten x de meeste eiwitten. Meneer vond Yogood het lekkerst, en de Ehrmann vanillepudding voelt lekker zondig zonder dat dat het is.
Bestaat er ook proteïne hagelslag?


0 reacties op “20 GRAMS OF PROTEIN! Meneer 'kaaklijn' Wateetons proeft vijf soorten eiwitrijke zuivel
  1. Lindahls altijd +oneinig, wat vloeibaar zoetstof, decafe oploskoffie en speculaaskruiden maken hem nog +oneindiger (vet woord!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermentatie to do list

Check deze handig kaart met bekende fermentaties, gecategoriseerd naar hoofdingrediënt. Welke heb je nog niet geproefd?


Rotzooi festival op 2 en 3 juli (met oa sandor Katz)

Op 2 en 3 juli is de vijfde editie van het ROTZOOI fermentatiefestival, op het Smaakpark in Ede. Met lezingen, workshops, en een markt (en Sandor Katz).

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp