Ok, het wordt Bosnië en Herzegovina. Tips ?

Ok, het wordt Bosnië en Herzegovina. Tips ?


Deze staan al op meneers eetlijst:

 • Burek – een soort pasteitje
 • Cevapi – brood met worst (oh no)
 • Lokum – zoetigheid
 • Bosnische koffie – om wakker te worden
 • Rakia – ook om wakker te worden
 • Wijn proeven in Herzegovina.

Wat mist er nog?

 1. 4
  reactie via Facebook

  Pinjar, Ajvar (paprika/groente dips)
  Shopska salad

  En als ze in Bosnie net zo goed zijn als in de rest van oud joegoslavie een gewone steak.

 2. 8
  reactie via Facebook

  Affan Cehajic, misschien kan meneer Wateetons even bij jullie langswippen voor Mientjes wijn en een traditionele Bosnische maaltijd?

 3. 18
  Erik

  Afhankelijk van waar je bent, want het kan een behoorlijk stuk rijden zijn voor dat hele kleine stukje kust, maar in dat gedeelte worden enorm veel oesters en mosselen gekweekt. Enige echte kustplaats in Bosnië is Neum en de rest van de kustlijn hoort allemaal bij Kroatië, dus je zou ook kunnen zeggen dat het niet bij uitstek een Bosnische delicatesse is.

  Qua vlees, lam van het spit. En ze hebben een soort van tajine die ze in een vuurtje ingraven en daar allerlei dingen in stoven. Niet echt een gerecht maar meer een bereidingsmethode die specifiek is voor de regio. Het heet geloof ik ‘sac’ (met zo’n ding op de c die ook alle spelers van het Kroatische voetbalteam in hun naam hebben)

 4. 19
  reactie via Facebook

  In Sarajevo, ga naar INAT kuca http://www.inatkuca.ba/en/ voor alle soorten traditionele gerechten. Als je burek kiest, kies voor ‘burek ispod saca’ en het liefst met yoghurt knoflook saus eroverheen, genaamd buredzici.
  Dichtbij Travnik, ga naar Vlasicka kuca for polenta. Ook cevapi in Travnik zijn echt lekker, met kajmak and uien. Er is veel lekker eten ik zal er nog over nadenken. Gelukkig voor jou, vlees is overal, en dieren worden echt van kop tot staart gegeten – dus kalfskop is mijn favoriet met aardappelen (ispod saca -https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sač).
  Livanjski kaas, ook andere soorten locale kaas.

  Wat rakija betreft, home made is het beste.

  Laat maar weten of je contacten wil, ik ken o.a. een hele gooie turistische gids, maar ook veel vrienden en familie wonen daar.

  Veel plezier!

 5. 21
  reactie via Facebook

  Uštipci sa kajmakom, džandar baklava (in Sarajevo is maar een lokale baklava winkel gevestigd waar je authentieke zoetigheden kan eten (laat de baklava met Nutella, chocola ed links liggen ;)), pita bij Sač (Baščaršija) is toch echt de beste. ☺️

Geef een reactie