Over Rook, recept |

Ik wil paling

“Ik wil paling”

C’est la le ton qui fait la musique. En deze ton zei dat meneer onmiddellijk zijn laptop moest dichtslaan en zijn luisterhouding moest aannemen. Vriendin Wateetons is al weer een paar weken terug uit Laos maar de behoefte aan West-europees comfort food is nog altijd niet gestild. Pâté, terrine, rillettes, stokbrood, gewassen korstkaas, wijn. Dat soort werk. En paling dus. En wel nu.

Nu heeft meneer wel een rookkast, maar hij had geen verse paling in huis. En ook niet voldoende tijd gezien de dreigende ton. Gelukkig heeft hij wel internet. Op de gok typte hij: Palingkopen.nl. Dat bestaat dus. Ze kweken, en roken ze zelfs zelf. Een pondje moest genoeg zijn, dacht hij. De volgende dag waren de palingen in huis. Gelukkig. Koelbox, vacuumzak, keurig.

Vriendin en meneer aten ze samen op. Een tevreden rust kwam over haar gezicht. Meneer opende zijn laptop en ging weer aan het werk.

“Ik wil patat.”

Op 22 mei geeft meneer Wateetons een workshop roken.

De auteur van hét handboek roken ‘Over Rook’ leert je de kunst van het roken graag in persoon, tijdens één van de open inschrijving workshops op de boerderij van Boergondineren aan de rand van Amsterdam.

Tijdens de workshop leer je, onder het genot van de lekkere hapjes en drankjes van Boergondineren, allereerst de theorie over roken: apparaten, houtsoorten, koud versus warm roken, de ideale temperatuur en noodzakelijke veiligheidsmaatregelen. Daarna gaan we in groepjes aan de slag met zowel ter plekke in elkaar geknutselde, als gereedstaande rookovens, rookpannen en rookpistolen. Je mag ook je eigen rookkast, -pan of -ton meenemen. Uiteraard eten we aan het eind van de avond de huisgerookte waar met elkaar op, begeleid door de bijgerechten en wijn van Boergondineren. Je kunt je gewoon in je ééntje, met z’n tweeën of met een klein groepje opgeven.

Oh, en patat maken leer je in augustus


0 reacties op “Ik wil paling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Hongaarse lángos recept

Recept Hongaarse lángos – de communistische pizza

Een van de eerste Hongaarse klassiekers die we probeerden was lángos. De volvette communistische getto-pizza. Hier een recept.


Hongaarse gulyas

Recept Hongaarse gulyás

Dit recept voor Hongaarse gulyás of goulash is een benadering van alle gulyássen die wij proefden op onze roadtrip door Hongarije.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend