meneer leest een boek, zelf maken |

Oude (kook) boeken bonanza

Uw meneer is dol op oude kook- en slagersboeken. Beetje struinen in klassieke recepten en bereidingen, teruglezen hoe men honderd jaar geleden vlees en vis conserveerde, of wat het glutenvrij van 1930 was. Het gave is dat die boeken soms door enthousiastelingen met meer tijd dan meneer Wateetons worden gescand en online gezet. Waar meneer dan weer naar verwijst. (beetje rommelige link, maar ze staan ertussen).

Pas trof meneer er weer zo eentje: The Fireless Cookbook uit 1908 over koken met de hooikist. Een opvallend modern ogend boekje rondom een techniek die eigenlijk hartstikke mindful én duurzaam is. De plek waar hij dit vond bleek niets minder dan een PDF-iaanse goudmijn: http://www.survivorlibrary.com/ . Tagline: ” how to survive when technology doesn’t”. Hoe meneer straks als die PDFs gaat lezen als de bom is gevallen weet hij nog niet. Zijn laptopbatterij gaat ongeveer 5 uur mee.


5 reacties op “Oude (kook) boeken bonanza
  1. Gave collecties joh. Misschien moet meneer investeren in een klein stukje techniek, waardoor hij via de zon voldoende energie kan opwekken voor een tablet? Voor het geval van vallende bommen dan, wel te verstaan 😉

  2. Paar oude badhanddoeken om een pan wikkelen werkt ook goed. De kampeertip, in de slaapzak wikkelen, is natuurlijk in theorie goed, geeft in de praktijk hoge kans op een natte vuile kleffe slaapzak.
    Andersom, natte handdoek om je krat bier geeft zeker als er wat luchtstroming is, een goede afkoeling.

  3. Daarom noemen ze die zwarte gietijzeren potten dus ook Dutch ovens. Had je geen hooikist, dan groef je ze desnoods in met wat kooltjes erop. Zolang je de warmte maar vasthield. Maar zeg nou eens eerlijk, die Crock pot is gemakkelijker… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.


nomnomnom dorothy porker recensie

Meneer leest een boek: nomnomnom

Lees de recensie van nomnomnom van Dorothy Porker, door foodwriter Meneer Wateetons. “felle kleuren, volle smaken, vette teksten en compleet unieke -vaak humoristische- foodstyling.”

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend