workshops, zelf maken |

Persbericht: foodwriter Meneer Wateetons geeft de grootste workshop worst maken ter wereld

Na het succes van zijn afgelopen maandag spontaan georganiseerde online masterclass kimchi maken komt foodwriter en workshopleider meneer Wateetons (pseudoniem) met meer online culinaire masterclasses.

Grootste workshop worst maken ter wereld

Vanavond 19 maart om 20:30 leert hij meer dan 300 deelnemers tegelijkertijd worst maken. Dat is de grootste workshop worst maken die ooit ter wereld heeft plaats gevonden. Tijdens de live online workshop, die helemaal gratis is, leren de deelnemers achter hun eigen laptop of tablet de fijne kneepjes van het worst maken: de ingrediënten, de belangrijkste valkuilen en wat voor grappige dingen je kunt doen met darmen. Het zal blijken dat zelf worst maken eenvoudig is en dat de meeste materialen goedkoop en eenvoudig te krijgen zijn. De 46-jarige culinair auteur legt tijdens de live workshop in zijn kenmerkende humoristische, maar gedetailleerde, stijl alles uit en demonstreert de techniek van het malen, mengen, vullen en knopen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven workshoppagina van de website wateetons.com

Droge worst

Voor de enthousiastelingen die meer willen leren over worst maken geeft de kookboekenschrijver uit Amsterdam op dinsdag 24 maart de vervolgworkshop ‘droge worst maken’, waarin men leert hoe je zelf droge worsten als chorizo, fuet, salami of Friese droge worst maakt. De kosten voor deze workshop, die normaal €79,50 bedraagt zijn nu €9,99, inclusief een kortingsbon om met €5,00 korting op starterculturen.nl de benodigdheden aan te schaffen.  

Handgel met limoncellosmaak

In de komende weken gaat de workshopleider, die voor de uitbraak van het Coronavirus meerdere malen per week workshops gaf aan hobbyisten, bedrijven en foodprofessionals meer van zijn workshops online geven. “Je moet niet bij de pakken neer gaan zitten, maar snel schakelen” zo legt hij uit, “uit nood worden soms de mooiste ideeën geboren. Ik krijg er wel energie van eigenlijk”. Zo geeft hij vrijdag nogmaals de populaire workshop kimchi maken en zondag leert hij de deelnemers yoghurt maken. “Het zijn allemaal conserveertechnieken en dat kan in deze tijd nog wel eens van pas komen. Ik werk ook aan een workshop ‘je eigen handdesinfectiegel maken’, van zelfgestookte alcohol. Met gin- of limoncellosmaak” voegt hij toe “je moet ook een beetje blijven lachen”.


16 reacties op “Persbericht: foodwriter Meneer Wateetons geeft de grootste workshop worst maken ter wereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.


Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
02 feb
Live online workshop Tempeh maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

14 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

16 feb
Live online workshop ‘kroketten en bitterballen maken’ – meekookeditie 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

23 feb
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop roodflora kaas maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

09 mrt
Live online workshop miso maken 20:30 tot 22:00 uur

16 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop as gerijpte geitenkaas maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

18 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend