Persbericht: foodwriter Meneer Wateetons geeft de grootste workshop worst maken ter wereld

Persbericht: foodwriter Meneer Wateetons geeft de grootste workshop worst maken ter wereld


Na het succes van zijn afgelopen maandag spontaan georganiseerde online masterclass kimchi maken komt foodwriter en workshopleider meneer Wateetons (pseudoniem) met meer online culinaire masterclasses.

Grootste workshop worst maken ter wereld

Vanavond 19 maart om 20:30 leert hij meer dan 300 deelnemers tegelijkertijd worst maken. Dat is de grootste workshop worst maken die ooit ter wereld heeft plaats gevonden. Tijdens de live online workshop, die helemaal gratis is, leren de deelnemers achter hun eigen laptop of tablet de fijne kneepjes van het worst maken: de ingrediënten, de belangrijkste valkuilen en wat voor grappige dingen je kunt doen met darmen. Het zal blijken dat zelf worst maken eenvoudig is en dat de meeste materialen goedkoop en eenvoudig te krijgen zijn. De 46-jarige culinair auteur legt tijdens de live workshop in zijn kenmerkende humoristische, maar gedetailleerde, stijl alles uit en demonstreert de techniek van het malen, mengen, vullen en knopen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven workshoppagina van de website www.wateetons.com

Droge worst

Voor de enthousiastelingen die meer willen leren over worst maken geeft de kookboekenschrijver uit Amsterdam op dinsdag 24 maart de vervolgworkshop ‘droge worst maken’, waarin men leert hoe je zelf droge worsten als chorizo, fuet, salami of Friese droge worst maakt. De kosten voor deze workshop, die normaal €79,50 bedraagt zijn nu €9,99, inclusief een kortingsbon om met €5,00 korting op starterculturen.nl de benodigdheden aan te schaffen.  

Handgel met limoncellosmaak

In de komende weken gaat de workshopleider, die voor de uitbraak van het Coronavirus meerdere malen per week workshops gaf aan hobbyisten, bedrijven en foodprofessionals meer van zijn workshops online geven. “Je moet niet bij de pakken neer gaan zitten, maar snel schakelen” zo legt hij uit, “uit nood worden soms de mooiste ideeën geboren. Ik krijg er wel energie van eigenlijk”. Zo geeft hij vrijdag nogmaals de populaire workshop kimchi maken en zondag leert hij de deelnemers yoghurt maken. “Het zijn allemaal conserveertechnieken en dat kan in deze tijd nog wel eens van pas komen. Ik werk ook aan een workshop ‘je eigen handdesinfectiegel maken’, van zelfgestookte alcohol. Met gin- of limoncellosmaak” voegt hij toe “je moet ook een beetje blijven lachen”.

  1. 9
    Anton Maters

    Was een leuke online workshop, op de bank terwijl mijn dochter de cavia erbij heeft. Deze is dus niet veranderd in worst Meneer Wateetons 😉 Ik ga zeker een keer langskomen in het echie voor een workshop

Geef een reactie