Meneers deeg scheurt niet langer

Meneers deeg scheurt niet langer


pizza

Vijf pizzaovens in huis en twee handgebouwde elders. Toch kan Meneer Wateetons nog veel leren over pizza maken. Met alleen maar spullen kom je er niet. Schijnt het.

Dus ging hij gisteren op pizzacursus bij Simon Giacotto. Half Italiaans, ex-IT-er en nu auteur van de pizzabijbel, pizzacateraar van Viva la Pizza en pizzaconsulent. Die weet duidelijk meer over pizza dan meneer. Hij heeft ook nog eens meer pizzaovens.

Het was leerzaam. Zoals meneer zelf ook vaak terug krijgt tijdens zijn workshops is een boek lezen prima, maar als je het ook nog eens een keer uitgelegd en voorgedaan krijgt valt veel pas op zijn plek.

pizza

Meneer begrijpt nu beter dat pizza maken geen brood bakken is. Dat meer vocht niet per se goed is. Dat meer maïsmeel wel per se goed is. Het stretchen van het deeg doet hij nog altijd traag, en zonder Italiaanse schwungi maar de bodem blijft nu wel heel en is gelijkmatig rond.

Het enige wat hem nu nog weerhoudt van de pizza olympus is een zesde pizzaoven. Gelukkig heeft Simon ook een webwinkel.

Check het pizzacollege van Simon op Foodtube.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie