boodschappen, Wateetons Testkeuken |

De beste manier om je kippendijen klaar te maken

10 jaar geleden had nog nooit iemand ervan gehoord. Je had kipfilet, een een hele kip, kippenpoten, kippenvleugels en Kips leverworst. Maar vooral kipfilet. Pas met de opkomst van de Islamitische slagers verscheen een nieuw product op het menu. Niet de kipstuckjes maar de kippendij. Als ik nu een workshop geef over worst of grillworst maken en ik laat de kippendij vallen wordt er instemmend geknikt, al dan niet digitaal. ‘Vijf seconden regel’ mompel ik snel en pak hem weer op. Weer veel hartjes en duimpjes in de chat.

Iedereen weet tegenwoordig: de kippendij is – naast misschien de huid- het lekkerste stukje van de kip. Vergeet die saaie, razendsnel droog wordende kipfilet, tenzij gepekeld en op 57 graden bereid zoals we doen tijdens de cursus vlees bereiden. De kippendij is onder alle omstandigheden lekker. Een goede bite, lekker vet, veel smaak en nauwelijks droog te krijgen.

Waar zit de kippendij?

Wat is het eigenlijk precies, die kippendij? Het is eigenlijk een kipkarbonade zonder botje. Het bovenste deel van een kippenbout. Meestal wordt de huid er vanaf gehaald, maar dat hoeft niet.

Waar zit de kippendij

Hoe maak je de kippendij het beste klaar?

Echt verpesten kun je de kippendij dus niet. Maar, food52 onderzocht de beste manier om de kippendij klaar te maken, zij het met botje. Paneren en frituren, braiseren, in de oven, in de pan, gepekeld of niet. Zelf had Meneer er nat pekelen en sous vide aan toegevoegd, maar het is toch een aardige test. De uitkomst is tweeledig: echt verpesten kun je de kippendij niet (bis), maar er is toch een duidelijke winnaar die als je de cursus vlees bereiden of groente bereiden hebt gevolgd zelfs zonder klikken kunt voorspellen.

Lees het hele artikel hier.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.


Meneer wateetons proeft: WildWestland vegan kaas review

Meneer Wateetons, fan van de Vegetarische Slager, proeft in deze review de eerste vegan kaasjes van WildWestland, van dezelfde makers.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
02 feb
Live online workshop Tempeh maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

14 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

16 feb
Live online workshop ‘kroketten en bitterballen maken’ – meekookeditie 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

23 feb
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop roodflora kaas maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

09 mrt
Live online workshop miso maken 20:30 tot 22:00 uur

16 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop as gerijpte geitenkaas maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

18 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend