De beste manier om je kippendijen klaar te maken

De beste manier om je kippendijen klaar te maken


10 jaar geleden had nog nooit iemand ervan gehoord. Je had kipfilet, een een hele kip, kippenpoten, kippenvleugels en Kips leverworst. Maar vooral kipfilet. Pas met de opkomst van de Islamitische slagers verscheen een nieuw product op het menu. Niet de kipstuckjes maar de kippendij. Als ik nu een workshop geef over worst of grillworst maken en ik laat de kippendij vallen wordt er instemmend geknikt, al dan niet digitaal. ‘Vijf seconden regel’ mompel ik snel en pak hem weer op. Weer veel hartjes en duimpjes in de chat.

Iedereen weet tegenwoordig: de kippendij is – naast misschien de huid- het lekkerste stukje van de kip. Vergeet die saaie, razendsnel droog wordende kipfilet, tenzij gepekeld en op 57 graden bereid zoals we doen tijdens de cursus vlees bereiden. De kippendij is onder alle omstandigheden lekker. Een goede bite, lekker vet, veel smaak en nauwelijks droog te krijgen.

Waar zit de kippendij?

Wat is het eigenlijk precies, die kippendij? Het is eigenlijk een kipkarbonade zonder botje. Het bovenste deel van een kippenbout. Meestal wordt de huid er vanaf gehaald, maar dat hoeft niet.

Waar zit de kippendij

Hoe maak je de kippendij het beste klaar?

Echt verpesten kun je de kippendij dus niet. Maar, food52 onderzocht de beste manier om de kippendij klaar te maken, zij het met botje. Paneren en frituren, braiseren, in de oven, in de pan, gepekeld of niet. Zelf had Meneer er nat pekelen en sous vide aan toegevoegd, maar het is toch een aardige test. De uitkomst is tweeledig: echt verpesten kun je de kippendij niet (bis), maar er is toch een duidelijke winnaar die als je de cursus vlees bereiden of groente bereiden hebt gevolgd zelfs zonder klikken kunt voorspellen.

Lees het hele artikel hier.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie