Eet meer bloed

Eet meer bloed


Eigenlijk is het raar dat we zo weinig bloed eten. Ga maar na: het zit ramvol met voedingstoffen, waaronder veel eiwitten, ijzer en vitamine D. Raar en zonde. Zeker 10% procent van de miljoenen varkens, kippen en runderen die we jaarlijks slachten bestaat eruit. Bestaat 10% van jouw vleesconsumptie uit bloed? Dacht het niet, yo.

(Die van jou wél dan Meneer?”

“Blijven we gewoon u zeggen, snotaap?

Tevens, nee, die van moi ook niet”).

Het erge is: het is allemaal emotie. Bloed is eng. Bloed is bah. Bloed is vies. Elke Kop tot Staart workshop (mooi was die tijd, boehoehoe) die Meneer Wateetons in de afgelopen jaren gaf maakten we bloedworst en elke keer was na afloop iedereen om. Je zou een krokant gebakken boudin noir op de libelle zomerdagen kunnen serveren en elke moeder en dochter combo met sjaaltje en vlot spijkerjack zou haar buikje bol eten, maar alleen met dat sjaaltje voor de ogen. Bloedworst is een zoete, aromatische allemansvriend. Als je die ieww-emotie uit weet te schakelen. En dat is lastig.

Workshop ‘maak je eigen bloedworst’ op 2 december

Meneer daagt u uit. Ga koken met bloed. Te beginnen bij de bloedworst. Volgende week, op 2 december geeft hij een online workshop ‘maak je eigen bloedworst’. Leert hij je er alles over. Van boudin noir tot krokante bakbloedworst. Je krijgt er geen spijt van. Van de workshop niet, en van die nieuwe stap in je leven niet.

In de tussentijd, bloed mee op wateetons.com:

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie