WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (3) – MELITTA Koffiemolen Molino

WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (3) – MELITTA Koffiemolen Molino


Meneer Wateetons heeft een haat-liefde verhouding met koffiezetapparaten. In zijn studententijd tikte hij eens op Koninginnedag een top-espresso apparaat op de kop. Hij was het type ‘om 05:00 door Amsterdam-Zuid lopen’. Die deed hem de eerste schreden zetten op het pad van ‘goede koffie’. Sterker nog, zijn halve studentenhuis kwam bij hem ‘s ochtends een espressootje halen. Toen het apparaat na een jaar of vijf trouwe dienst alsnog overleed schafte hij een ECM Botticelli II en een Saeco Via Torretta 230 koffiemolen aan. Daar heeft hij eigenlijk nooit echt lekkere koffie uit weten te halen. Jaren van oefenen, metingen en tests ten spijt. Hier beschrijft hij zijn zoektocht die uiteindelijk, -uitgeput, leeg, der dagen zat- resulteerde in de aanschaf van een nespresso-apparaat. Hoongelach was zijn deel, maar ook: lekkere koffie. Lekkere koffie die na een jaar of twee wel een beetje hetzelfde begint te smaken.

Nespresso weg, eenvoudig mokkapotje erin. Geen percolator he, een mokkapotje. En dat bevalt eigenlijk prima.

Hij heeft zijn standaard wat verlaagd. Soit. Hij haalt zijn diepere bevrediging wel uit andere zaken.

Meneer drinkt zijn koffie nu dus uit een mokkapotje en koopt gemalen koffie van Lavazza. Uit de supermarkt. Dat is de eerste 2 dagen lekker en dan 5 dagen niet meer tot hij het volgende pak aanbreekt. Recent kreeg hij koffiebonen van Moyee om te proberen. Bij gebrek aan een maler maalde hij ze in zijn Monsieur cuisine plus. Een beetje een houtje touwtje methode natuurlijk die vast tot afgrijzen bij echte koffieliefhebbers zal leiden. Maar dat geldt voor deze hele post. De conclusies waren echter:

  • Goede koffie is lekkerder dan supermarktkoffie
  • Monsieur Cuisine krijgt die bonen wel fijn
  • Monsieur Wateetons’ gehoor is echter voor eeuwig beschadigd
  • Zelfgemalen koffie is lekkerder dan voorgemalen koffie, ook uit een mokkapotje.

Geen opzienbarende conclusies natuurlijk, maar soms moet je weer even met je neus op de feiten gedrukt worden.

MELITTA Koffiemolen Molino

Op Lidl-shop.nl waar hij deze hele week over blogt want lauwe fanboy, vond hij een molentje: de MELITTA Koffiemolen Molino. Nu in de aanbieding, met 33% korting komt hij uit op minder dan twee tientjes. Die heeft hij aangeschaft.

Het apparaatje is klein, afgesloten en met maar liefst 17 maalgradaties. Ook handig: je kunt instellen hoeveel kopjes je wilt dat hij maalt. Zo heb je nooit te veel of te weinig. Vroeger had Meneer natuurlijk ook al wel een molen, maar die was én groot en het was altijd een teringbende op zijn aanrecht. Deze Lidl koffiemolen houdt de koffie op zijn plek, in een bakje. En hij is klein genoeg om niet in de weg te staan. Meneer is nog een beetje op zoek naar de fijnheid die hij lekker vindt. Hij denkt dat hij op 2 uit gaat komen. Toch espressomaling.

Geef een reactie