van alles |

WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (3) – MELITTA Koffiemolen Molino

Meneer Wateetons heeft een haat-liefde verhouding met koffiezetapparaten. In zijn studententijd tikte hij eens op Koninginnedag een top-espresso apparaat op de kop. Hij was het type ‘om 05:00 door Amsterdam-Zuid lopen’. Die deed hem de eerste schreden zetten op het pad van ‘goede koffie’. Sterker nog, zijn halve studentenhuis kwam bij hem ‘s ochtends een espressootje halen. Toen het apparaat na een jaar of vijf trouwe dienst alsnog overleed schafte hij een ECM Botticelli II en een Saeco Via Torretta 230 koffiemolen aan. Daar heeft hij eigenlijk nooit echt lekkere koffie uit weten te halen. Jaren van oefenen, metingen en tests ten spijt. Hier beschrijft hij zijn zoektocht die uiteindelijk, -uitgeput, leeg, der dagen zat- resulteerde in de aanschaf van een nespresso-apparaat. Hoongelach was zijn deel, maar ook: lekkere koffie. Lekkere koffie die na een jaar of twee wel een beetje hetzelfde begint te smaken.

Nespresso weg, eenvoudig mokkapotje erin. Geen percolator he, een mokkapotje. En dat bevalt eigenlijk prima.

Hij heeft zijn standaard wat verlaagd. Soit. Hij haalt zijn diepere bevrediging wel uit andere zaken.

Meneer drinkt zijn koffie nu dus uit een mokkapotje en koopt gemalen koffie van Lavazza. Uit de supermarkt. Dat is de eerste 2 dagen lekker en dan 5 dagen niet meer tot hij het volgende pak aanbreekt. Recent kreeg hij koffiebonen van Moyee om te proberen. Bij gebrek aan een maler maalde hij ze in zijn Monsieur cuisine plus. Een beetje een houtje touwtje methode natuurlijk die vast tot afgrijzen bij echte koffieliefhebbers zal leiden. Maar dat geldt voor deze hele post. De conclusies waren echter:

  • Goede koffie is lekkerder dan supermarktkoffie
  • Monsieur Cuisine krijgt die bonen wel fijn
  • Monsieur Wateetons’ gehoor is echter voor eeuwig beschadigd
  • Zelfgemalen koffie is lekkerder dan voorgemalen koffie, ook uit een mokkapotje.

Geen opzienbarende conclusies natuurlijk, maar soms moet je weer even met je neus op de feiten gedrukt worden.

MELITTA Koffiemolen Molino

Op Lidl-shop.nl waar hij deze hele week over blogt want lauwe fanboy, vond hij een molentje: de MELITTA Koffiemolen Molino. Nu in de aanbieding, met 33% korting komt hij uit op minder dan twee tientjes. Die heeft hij aangeschaft.

Het apparaatje is klein, afgesloten en met maar liefst 17 maalgradaties. Ook handig: je kunt instellen hoeveel kopjes je wilt dat hij maalt. Zo heb je nooit te veel of te weinig. Vroeger had Meneer natuurlijk ook al wel een molen, maar die was én groot en het was altijd een teringbende op zijn aanrecht. Deze Lidl koffiemolen houdt de koffie op zijn plek, in een bakje. En hij is klein genoeg om niet in de weg te staan. Meneer is nog een beetje op zoek naar de fijnheid die hij lekker vindt. Hij denkt dat hij op 2 uit gaat komen. Toch espressomaling.


6 reacties op “WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (3) – MELITTA Koffiemolen Molino
  1. Hmmm die moet ik ook maar kopen! Weet je of je hiermee ook specerijen kan malen of kan ik daar beter iets anders voor gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp