workshops |

Kijk alle online workshops van het afgelopen jaar terug (of boek er een voor je nieuwjaarsborrel)

Online workshop kimchi maken

2020 was voor Meneer Wateetons, zoals voor zo velen, een jaar van veel verandering. In de hoeveelheid uren die hij achter zijn laptop spendeerde en dientengevolge in de strakheid van zijn kaaklijn. Het was ook het jaar dat de culinaire workshops van Meneer veranderden. Waar hij voorheen minstens twee of drie keer per week in zijn Wateetonsbus stapte om bij Boergondineren of een andere locatie, workshopdeelnemers de edele kunst van het worst maken, fermenteren, groente bereiden of roken te leren. Drankje, afsluiten met een mooie maaltijd. Twintig nieuwe vrienden erbij. Twintig nieuwe worstmakers afgeleverd aan de maatschappij. Voldaan, maar moe, naar huis.

In maart 2020 waren die nieuwe vrienden van de ene op de andere dag veranderd in een rood lampje. Twee dagen na de afkondiging van de eerste lockdown gaf Meneer Wateetons zijn eerste online culinaire workshop maken. Met een laptopcamera en een telefoon met ducttape vastgeplakt aan de onderkant van zijn keukenkastjes. Die steeds naar beneden viel omdat zijn keukenkastjes blijkbaar al maanden (jaren?) niet ontvet waren. De twintig deelnemers per workshop werden als er snel tientallen tot honderden, ruim 800 zelfs tijdens een workshop frikandellen maken. Het rode lampje bleek veel minder anoniem, veel minder onpersoonlijk dan hij bij aanvang had verondersteld. Ook online bleken de workshops gezellig, intiem en leerzaam. De chat altijd gevuld, evenals het glas dat je natuurlijk ook gewoon zelf kunt inschenken. Deelnemers leerden elkaar kennen, en Meneer leerde hen kennen. Groot en onverwacht voordeel van de online workshops bleek bovendien dat Meneer mensen kon bereiken die normaal niet naar een workshop zouden kunnen komen. Omdat ze in het buitenland wonen, omdat ze ziek zijn of door een autismespectrumstoornis de drukte van een groep worstmakers in een kleine ruimte niet aan konden.

Aankomende woensdag 23 december geeft Meneer Wateetons zijn laatste online workshop van het jaar. Samen met de koningin van de Indische keuken Vanja van der Leeden. Een two-parter over tempeh. Je kunt je nog inschrijven, deel 1 kun je op je gemak nog even terugkijken voor je woensdag live mee doet. Daarna gaat hij tot eind januari zitten broeden op nieuwe online initiatieven.

“Maar wat moeten wij dan Meneer? Hoe komen wij deze lockdown door zonder uw culinaire online stuurmansschap? Zonder uw lofzangen op Ikea ziplock zakjes, zonder uw miso verslaving, zonder uw volslagen on-onderlegde wijnadviezen?”

On demand workshops en organiseer je nieuwjaarsborrel met Meneer Wateetons

Geen zorgen. Allereerst kun je alle workshops die Meneer Wateetons in het afgelopen jaar gegeven heeft op je gemak, voor het waanzinnig lage bedrag van €7,99 terugkijken. In alle rust, op jouw moment, van Appingedam tot Tokyo. Als je in december een boek van Meneer Wateetons koopt krijg je bovendien een gratis bijpassende online workshop cadeau.

Die nieuwjaarsborrel met je bedrijf moet natuurlijk ook online. En wéér gewoon een borrel met een quizje, dat kennen we nu wel. Waarom geen culinaire workshop met Meneer Wateetons? Hij kan je live over meer dan 30 onderwerpen wat leren. Sommige, zoals de workshop kimchi maken of bitterballen maken kun je zelfs live meedoen met het hele bedrijf. Krijg je een ingrediëntenkooplijst, of Meneer kan je een doosje sturen met alles erin, en we gaan live met elkaar aan de slag. Leerzaam, gezellig, en hilarisch. Dat is een nieuwjaarsborrel die nog lang na zal galmen. Of wat dacht je van een ‘Kennismaken met fermenteren’. Krijg je een fermentatiepakket thuis gestuurd, met vijf of zes items die we live gaan proeven en bespreken. Enthousiast geworden over de magie van fermenteren? Het pakket bevat ook een starter voor élk van de producten van starterculturen.nl, met uitgebreide instructie zodat je na afloop direct zelf aan de slag kan met miso, kimchi, zuurdesem of yoghurt maken.

Dank jullie wel voor jullie flexibiliteit en enthousiasme in het afgelopen jaar! Volgend jaar gaat meneer gewoon verder. Zelfs al zou alles weer kunnen, de online workshops are here to stay.


10 reacties op “Kijk alle online workshops van het afgelopen jaar terug (of boek er een voor je nieuwjaarsborrel)
  1. Komt de workshop “maak je eigen miso” ook nog on demand beschikbaar? Ik heb die live gemist, wil hem graag als on demand bestellen maar zie hem er niet bij staan.

  2. Toepasselijk plaatje, was een superleuke workshop Kimchi maken met de collega’s als eindejaars activiteit.

  3. Echt een aanrader, mensen! Doen zo’n workshop. Inspirerend, leerzaam en gezellig. Je hebt er de hele winter plezier van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Workshop bloedworst

Benieuwd naar de online workshops van Meneer Wateetons?

Foodwriter en auteur van acht kookboeken over onder andere fermenteren, worst maken , drank maken en roken, Meneer Wateetons (pseudoniem) geeft online culinaire workshops over de onderwerpen van zijn boeken.


silvercrest-gehaktmolen

WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (4) – De Silvercrest vleesmolen

Deze hele week geeft Meneer Wateetons tips voor producten uit de Lidl-shop. Meneers Wateetons iconische worstboek Over Worst schreef hij met een gietijzeren handmolen van Marktplaats en een elektrische molen van de Lidl. Deze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp