Chips van de week |

Chips van de week: cheetos pelotazos

In hun altijd nimmer aflatende chipsjacht stuitten uw frituurhelden op Cheetos Pelotazos. Hier hun review.

De zak is gevuld met ronde gele balletjes met een bruin patroontje erop. Cheese flavor, vertelt het opschrift. Ze hebben wel wat weg van lichtgewicht, maar twee keer zo grote tijgernoten. Ze zijn crunchy en bros.

De vorm van Cheetos Pelotazos

Pas na een eerste handje valt het een van de proevers op (we zullen geen namen noemen) dat de vorm wel wat weg heeft van een voetbal. De ‘Futebolas’ ondertitel, en de omhaal van de cheetos cheetah op de voorkant had blijkbaar nog geen lichtje doen branden. Verder is ze wel lief.

Hoe smaken Cheetos Pelotazos

De smaak is kaas volgens het opschrift, maar om nou te zeggen dat ze enorm kazig zijn, nee. Dat bruine randje doet zelfs een beetje baconachtig aan. Sterker nog, met de ogen dicht zouden we deze chips eerder als bacon classificeren dan als kaas. Ook na lang speuren in de in zesendertig talen, sans Nederlands, op de achterkant gedrukte ingrediëntenlijsten treffen we geen tekenen van bacon (“goût fromage dat is toch geitensmaak?”). Het feit dat we het in de outlet van een Turkse super vonden maakt het ook niet waarschijnlijk dat bacon een rol speelt. Kaas of bacon, de generieke maissmaak overheerst. We missen ook een beetje het kabouterlulliaanse poedertje. Na elke futebolas likken we verwachtingsvol onze vingertoppen af om slechts op opgedroogde lichaamssappen en een paar dorre coronaviruscellen te stuiten.

De Cheetos Pelotazos komen in een opvallend goed gevulde zak. Voor wel 80 % vol, dat zie je eigenlijk nooit. Meestal stuit je na openen op 70% lucht waarna je tot je elleboog in de zak moet verdwijnen om met je vingertoppen de eerste chips te raken. Meneer heeft vrij korte armen, dat helpt niet. De cijfers bevestigen het, van je Cheetos Pelotazos krijg je maar liefst 130 gram, in plaats van de gangbare 90. Veel bolas voor je dinero dus.

Conclusie

Al met al is Cheetos Pelotazos een acceptabel crunchy chipje, met wat te weinig eigenheid en dat meer naar bacon smaakt dan naar de beloofde kaas. Je krijgt opvallend veel chips voor je zak maar het vingeraflikpotentieel is gering.

De zak ging op (natuurlijk of course) maar er komt geen tweede.

Wij kochten Cheetos Pelotazos bij onze Turkse buurtsuper in Amsterdam Noord, maar jij zult hem waarschijnlijk online moeten bestellen, bij bijvoorbeeld UZfoods of Candyshop online.


2 reacties op “Chips van de week: cheetos pelotazos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

herrs-smokin-hot-ghost-pepper-potato-chips

Chips van de Week: Herr’s Ghost Pepper review

Chipsoloog Meneer Wateetons proeft Herr’s Ghost Pepper potato chips in deze review. 1 miljoen Scoville units. Hoe heet zijn deze chips echt?


Herr's fire roasted sweet corn

Chips van de Week: review Herr’s Fire Roasted sweet corn

Chipsologen Meneer en Vriendin Wateetons testen Herr’s Fire Roasted Sweet Corn chips. Zoete chips met boter, mais én rook. Uniek en spannend.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend