recept |

High en Hot: cannabis hotsauce recept

Een brandende strot én een brandende braamstruik zien? Te stoned zijn om een glas melk in te schenken? Het kan met dit recept voor cannabis hotsauce.

Over hotsauces

Mensen gebruiken al duizenden jaren chilipepers en andere hete kruiden. Inwoners van Mexico, Midden-Amerika en Zuid-Amerika verbouwden ze al meer dan 6000 jaar geleden. Binnen tientallen jaren na contact met de Spanjaarden en Portugezen in de 16e eeuw, werd de plant ook in Europa en vervolgens in Afrika en Azië populair. De Indonesische sambal of Thaise nam prik zijn dus relatief recente gerechten. Voor de komst van de Portugezen werden Indische gerechten gekruid met gewone peper en gember. Supersaai.

Hot sauces worden gemaakt van chilipepers. De meest basale variant maak je met zout en azijn. Andere sauzen gebruiken een soort fruit of groenten als basis en voegen de chilipepers toe om ze heet te maken. Er zijn eindeloos veel bereidingsmogelijkheden, van rijpen in houten vaten, tot fermenteren, tot inkoken. Azijn is het vaakst gebruikte natuurlijke conserveermiddel, maar kan ook worden gebruikt om de smaak te veranderen. Fermentatie is een andere manier om de pH te verlagen en dus de houdbaarheid te vergroten.

🌶Maak zelf gefermenteerde hotsauces met de online workshop van Meneer Wateetons

Is capsaïcine gevaarlijk?

Chilipepers krijgen hun hitte van capsaïcine. Een flinke dosis ervan verhoogt je bloeddruk en je hartslag wat, maar deze effecten zijn niet schadelijk, hoewel er ook wel eens iemand in het ziekenhuis belandt na een Carolina Reaper challenge voor zijn Tiktokkanaal. Echt dood zul je er niet van gaan. Zelfs de heetste pepers zijn niet giftig in redelijke hoeveelheden; onderzoek laat zien dat zien dat je ongeveer anderhalve kilo nodig hebt van de hoogste Scoville-pepers, zoals de ghost pepper, om een volwassene van 70 kg om te leggen. Tegen die tijd heeft iemand er allang zelf een einde aan gemaakt.

Ga je hallucineren van capsaïcine?

In extreme gevallen ervaren mensen worden hallucinaties (bijvoorbeeld verminderd gezichtsvermogen) bij dit soort challenges. Er lijkt weinig onderzoek naar, maar er zijn wel redelijk wat verslagen van mensen die het zo ervaren of zich als zodanig gedragen.

Cannabis infused hotsauce recept

Voor degene die geen zin hebben om een pond Carolina Reapers te nassen voor een kleine kans op een trip is er de cannabis infused hotsauce, die Meneer Wateetons tegen kwam op Zenabis.com.

Meer cannabis hotsauces recepten vind je op https://www.zenabis.com/cannabis-infused-hot-sauce/

*Hoe maak je cannabis olie? Hier vind je een filmpje.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

24 apr
Live online workshop “balkenbrij, zure zult en hoofdkaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

15 mei
Live online workshop “groente charcuterie maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 mei
Workshop “snacks maken” – op locatie 18:30 tot 22:00 uur | € 119
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp