Hiep hiep hoera: watEENons


Drie handjes in de lucht voor la familia Wateetons!

Zaterdag 2 december plaatste meneer zijn eerste post en dat maakt Wateetons.com vandaag één jaar oud. Even wat statistieken:

 • meneer (94%) en mevrouw (6%) schreven 292 stukjes (vier stukjes per vijf dagen)
 • … waarop u 545 keer reageerde (bijna twee reacties per stukje).
 • Die 292 posts bevatte slechts in 47 gevallen een recept, een receptendichtheid van 16%, kom daar maar eens om in de culiwereld! Meneer maakte ooit schertsend de grap eens een kookboek te willen schrijven zónder recepten. Hij is goed op weg.
 • But enough about us, let’s talk about you! U, dat bent u met z’n gezellige 23.199e.
 • Een derde van u is vaste bezoeker, u surft op maandagochtend bij een bakkie pleur langs om te zien of de Wateetonsjes nog wat hebben laten aanbranden. Een derde van u komt via Google (waarover hieronder meer) en een derde komt verdwaasd binnen strompelen via links op andere weblogs of websites (waarbij Kokenmetkanker en Eetschrijven bovenaan staan).
 • De googleaars onder u, wat zoekt u hier? Welnu, u zoekt een ‘boodschappenlijst‘. Met stip bovenaan. That’s it. Een boodschappenlijst. Wat er op staat is blijkbaar niet zo van belang. Meneer zal binnenkort eens een paar boodschappenlijstjes voor u opstellen. Of koop het boek van Janneke Vreugdenhil, zitten ze al in. Maar laten we ook het ‘zuurkool recept’ niet vergeten. U wilt wel eens wat anders dan de combinatie met aardappelpuree? Meneer hoopt dat zijn Choucroute au cidre de vette jus heeft kunnen uitbannen. Of anders wel zijn mislukte poging om zelf zuurkool te maken. Meneer’s muffin recept dat alle muffin recepten overbodig maakt deed het ook goed. En tenslotte heeft het worstmaakvirus de burger definitief aangestoken. Men komt en masse op Wateetons.com middels de zoekterm ‘worst maken’. Leest en wordt wijs.
 • U zoekt overigens ook wel eens op ‘ziekenhuis boven ei’, ‘orgel zelfbouw’, ‘hoe heet zo’n plank die de pizzabakker gebruikt om de pizza in de oven te doen’, ‘goedkoopste espressobonen’ (the horror!), ‘kanker kweepeer’, ‘kruid om betovering te verbreken’, ‘laat zien hoe een vaken geslagt wodt’, ‘relatiecrisis’ en ‘wat zijn pepernoten?’ (ah!). Meneer heeft daar blijkbaar wat over te melden.

Enfin, we vinden het gezellig dat u zo af en toe eens langssurft. Blijft u dat doen? Dan blijven wij schrijven over gelagte varkens, orgelbouw en pizzaplanken.

 1. 4
  Mark

  Hiep hiep rahoe!

  Dat het nog maar vaak nergens over mag gaan!

  (Oh ja, en voor dat boodschappenlijstje: het keukenpapier is op. En denkt u ook nog even aan de zegeltjes? Er is zo’n leuke actie deze week…)

 2. 5
  Lethe

  Gefeliciteerd! Dat er nog vele jaren mogen volgen.
  Iemand die welliswaar altijd via eetschrijven binnen komt strompelen, maar niet verdwaasd. 😉
  Fijne stukjes, ik geniet ervan.

Geef een reactie