Sinterklaas Goedheiligman


sinterklaas

Sinterklaas goedheiligman, trok ook dit jaar zijn beste tabberd aan, om meneer met cadeaus te verblijden. Negen van de tien cadeaus waren culinair gerelateerd en voor de gedichten gold hetzelfde. Net zoals vorig jaar. En het jaar ervoor ook, trouwens. Tijd voor een nieuwe hobby. Of niet, natuurlijk.

De score dit jaar was:

 • een fris vormgegeven olieschenker en een fles olijfolie
 • een speculaasplank met speculaasmeel
 • het boek: “tools for cooks”
 • het boek “kliekjes” van Joep Habets
 • het boek “wijdverbreide misverstanden over voedsel”
 • en die patronen onder aan de foto’s waren de verrassing van de avond: shii-take sporen. Boor een gaatje in een eik, stop (of schiet!) er een patroon in en enige tijd later zal de stam overwoekerd zijn door eetbare shii-takes.  Verwacht een eindeloze stroom paddenstoelgerelateerde posts op Wateetons de komende tijd!
 1. 3
  ellen

  Speculaasmeel???? Dat maakt meneer toch gewoon even zelf? Dat die Sint dat niet gesnapt heeft!
  Dat schieten met de kruisboog lijkt me geweldig. We blijven toch allemaal een beetje Jagers/verzamelaars. Ben benieuwd naar de oogst.

Geef een reactie